[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (32) 周遊日本拍完拖就夠鐘開學

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
咁依家係咪已經有個確實結論?咪又係繼續估,最多到之後真係開估個時,講句原來ED真係講哂

同一個已經睇哂知道劇情既人走去同你講個ED劇透哂你架喇!完全係兩回事。

所以成日見啲人講咩邊到邊到有劇透呢啲說話根本多餘,你唔同當事人講佢根本唔會知
要做到大部分人覺得好聽你估易
但ED2做到一半人好聽一半人話難聽就真係好難
都幾肯定笨大本身care嘅係話題性 配唔配合到個故 多過好唔好聽
S1就yoasobi S2就tk+aina the end 感覺上都係同一樣嘅計算
一入Ed個下嗌真係嗌到我個心離一離
有無人覺得風靈一出場啲畫風好崩壞,機械人都識變肥
手畫同CG嘅分別
但係Bandai算係咁 大把錢慢慢畫

希望c102 有人畫呢pair
lm
其實ED2點樣一半人話難聽?又係連登=世界?
無論首歌喺youtube/ reddit 討論 正負皮&cm 入面基本上都係讚不絕口
無啦啦想喺學校踩死人
第二季暴走進行曲
應該得連登係負評居多
ptt /其他中文網算多人唔like 首野但正評都過半
Reddit 更加唔使講,有個post 吹到話best ED ever 都有500+ upvotes
上季咪啪番茄囉
踩人根本基本曲
巨人最終篇(非完結篇)個ED一開始都覺得鳩唱
之後就見真章
可能TK自己唱翻首歌就即係上神枱
好多雌小鬼
https://twitter.com/ENGIYOSI/status/1645340381616439296?s=20

Quiet Zero:
30MS
米奧琳涅・連布蘭
可動式美少女
模型化
計畫
屌到雌墜
調教地球魔女
一定要屌到佢喊!!!喊住嗌唔好!!
米米揸槍大逃殺
脹咗成個碼
咁樣調教?
狸貓:你阿媽冇教過你嘅咩!
https://twitter.com/ohanachan_manga/status/1645011054525808640
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞