[四月新番] Dr.STONE 新石紀 第3期 "NEW WORLD"

783 回覆
42 Like 8 Dislike
下集如果完結位係埋岸果度既話,
動畫黨應該會覺得好震撼
個老豆比起男主好似個廢閪咁
冇知識冇技術留低比後人
百物語咪就係老豆流存落黎
你科技術突然打退幾千年, 連火都要靠鑽木取火的話, 空有技術係無用ge

百夜唯一要做就係要唔好比人類滅亡
而且日後千夜有好多野都係靠佢老豆ge遺物先做到
個老豆比起男主好似個廢閪咁
冇知識冇技術留低比後人
百物語咪就係老豆流存落黎
你科技術突然打退幾千年, 連火都要靠鑽木取火的話, 空有技術係無用ge

百夜唯一要做就係要唔好比人類滅亡
而且日後千空有好多野都係靠佢老豆ge遺物先做到
根本主角群有班神人喺度
如果好似班太空人咁, 千空咪又係無作為
百夜得六條友咋喎
千空發展到技術都係靠咁啱推理到復活液原料 同埋有一堆原始人做勞力
聽到啪一聲
漫畫結局
大西
啱啱開始追咗半季睇過先知好嘢 以前碌過啲鳩流流解說根本攞唔到個精髓 睇到佢殘血走馬燈同埋著燈個下感動到毛管戙
人類再仆街 都冇得唔佩服我地咁多年黎成就 唔係單純嘅巧合同埋進化 真係靠好奇心同埋熱血無記錯劇情嘅話後面仲加埋愛
人好渺小 但一代代人傳承到突破自我嘅價值已經好偉大

btw點解得兩姐妹d畫風咁古早
又要等到weekend先有時間連環追
第一季真係好神
着燈睇到眼濕濕
每一個倒戈ge人都係被幾千年人類智慧同科技ge結晶所感動

就算係簡簡單單幫幻整一支可樂都夠觸動人心
係咪唔記得班人有炸彈
唔計人物上面嘅bug能力,千空老豆留低家底就係勞動力同礦物情報,冇礦物情報慢慢搵十年都叫快
千空好在有工具人
個個都好似見番Wilson咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞