[四月新番] Dr.STONE 新石紀 第3期 "NEW WORLD"

783 回覆
42 Like 8 Dislike
既然有無限復活液 佢應該可以復活哂成個國家 整火箭其實唔難
獅子王
百夜

班島民見到煙花係唔係有PTSD以為又有石化光線攻擊
漫畫打完佢做左首領就收工返屋企
對上個次又感動又深刻係第一次有燈同聖誕節真係好撚正
司:救返醒啲廢老做乜9?
話咁快得番一集
其實島上面一開始得6個人係咁扑野,點溝都會有近親繁殖問題?
又要等下季
今集好有feel
細個唔明煙花有咩好睇, 大個先明係睇煙花係睇個氣氛, 好似今集咁
琥珀話人類用科學傳承, 又講得啱, 文化會變, 但科學唔會, 只會繼續build-up
冰月已成condom
莉莉安
現實近親繁殖問題只係誇大好多.
以非洲村落/中國D村/種族(居民之間結婚)
唔係唔會成個村都同一個姓.
歐洲貴族(重視貴族血統,米又係近親繁殖)
未公佈有下季可能播埋下星期最終回先
https://x.com/stone_anime_off/status/1736249795357057410?s=46&t=gD2EBoK66iO4xR10-EvzCg

https://x.com/stone_anime_off/status/1736246089160810920?s=46&t=gD2EBoK66iO4xR10-EvzCg
只不過好似上次咁聲優玩遊戲之後公開咗完整版Op特別MV
第三期 OP 5 完整版歌詞MV :
https://youtu.be/nzMrPJbRG_M?si=JYL5H-qmZzyz7V7t

《遙遠》

多少打算
多種推算
點樣先可再次遇見?
生於世間~
雙方要永別縱使
今宵將會逝去~

Yeah~

I’m gonna win!
You gonna be waiting for me
Here we are~

You gonna be better than
The world we are~

一起作戰 別再孤身
今 注意到 於 夜眠
街角裏 散發光輝
人於某處 怕醜 嬌羞隱匿

由始到尾 習慣孤單
星宿裡
來遙望
仰望~抬頭!
冇法睡眠倦怠
憑倔強 換作
努 力!

不管幾次
必須一試!
不懂放棄至突破 (不懂放棄至突破)
期待加挫敗的閉環
重奪
優勢
我默默祈願!

捨身拯救
犧牲性命去作替換
手牽手
化解困厄!

皆 多得 各位
先可 到達遠方
即使
喪了
路向~

Yeah~~~

You gonna be waiting for me
Here we are~
Yeah~~
You gonna be (ahh) better than
The world we are~

空殼裏度過一生
僅有世間的活人
眾生百態 視作芻狗
一切化土 脆弱無力
崖邊峭角 遠去因果
的確要
連平日都堅守到底!
遍歷地球多處
如願意
能 會見嗎?

最後限期!
世界盡頭!
不可切線截斷(不可切線截斷)
明日於今天到未來
時候之光陰於記憶中
舉起手勢!
於心底深刻印象
如裂痕銘刻下~
即使遭風吹雨打
哀傷全被淋下
身濕透嘅夜晚。

應該點算?
歌唱繼續傳揚下~
不管
多遠
是我。

Yeah~~~

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞