信用卡問題搞到自己好煩…

246 回覆
9 Like 2336 Dislike
本人發生一件讓我極度恐慌又難過問題.想請教一下大家我可以點挽救自己?事情發生大概6.7年之前.本人到Xx銀行申請3張信用卡.原本我係申請一張信用卡.但係唔知點會比左3張信用卡我.港幣信用卡2張大概2萬幾港幣.一張可以係大陸使用有4000人民幣..3張總數大概3萬左右.全部信用卡冇套現全部正常使用.因為我老婆🈶左BB返左大陸.我都返左去大陸.到我小朋友出生.我有成年.冇返過香港.就等於我3張信用卡有一年多時間完全冇還過一分錢..到我小朋友一歲.我就自己返到香港.我老婆同小朋友繼續係大陸生活.我就返到香港開始搵工作.我啊媽就將我冇係香港時間.銀行寄比我信交比我.我一開始係冇勇氣去睇.因為我知道係追數信....所以信我都冇睇.我搵到。工嗰時出糧要銀行卡.我就將銀行卡比左公司.我係唔知我銀行卡已經比銀行鎖卡可以入數.但係唔可以摞錢.變左公司出左幾千蚊糧比我..我摞唔到錢.本來我都成一年幾冇開工.已經去到山窮水盡..睇到銀行卡有錢摞唔到.我就諗到一條巧。去銀行將卡取消銀行就會將錢比返我..唔知邊一個將我銀行卡錢提前轉走.所以我將銀行卡取消左錢又冇左.因為呢一個問題我當時有同櫃檯人員發生小小傲嬌.我就已經走左出去..因為張銀行卡已經比我取消公司唔比其他銀行卡出糧所以我都要換工作.大概返到香港3個月左右我又去第二個公司.又係要之前我取消個間銀行卡出糧.因為我冇嗰張銀行卡.所以我又必須去開返張銀行卡..點知我冇還信用卡錢.銀行唔比我開戶口.所以逼到我要打電話去信用卡公司.同一個叫黃小姐傾還錢問題.唔傾唔知利息已經變成天價..後來傾到雙方達成還錢方案.黃小姐先肯叫銀行比我開返個新戶口.戶口就開左.但是長期鎖死我張銀行卡.一出糧我就必須要打電話比信用卡黃小姐幫我解鎖.我要摞錢還到一個信用卡戶口..一還左錢我就必須要將銀行卡剩下錢摞出黎.還錢之後黃小姐在會將我銀行卡鎖死.要等到下一次出糧又要在打電話去搵黃小姐幫我解鎖張銀行卡.在還錢之前又要鎖我銀行卡.有時間差唔多還錢時候會打電話提醒我還錢..人民幣信用卡係要到櫃檯兌換人民幣先可以還錢.當初人民幣信用卡利息超過本金3陪..印象當中還款差唔多8.到9萬左右.用左大概一年多時間先全部還嗮..可以話讓我得到嚴重教訓..我從來冇念過要走數唔還.只不過係當初佔時真係冇能力去還錢.所以我先唔去睇銀行信..係尼一個問題上.我都去承擔責任.利息在多我都按時還款.但係事情已經過左4.5年啦..好多問題已經唔記得.但係我可以話我已經將所有本金利息全部還嗮..我就今日2023年3月31號中午去銀行念住開一個投資戶口.銀行工作人員將我身份證摞走叫我等一等.之後就有一個工作人員過黎同我講.你之前條數冇還錢.所以你開唔到戶口我話係🈶呢件事發生但係几年前我一早已經還嗮啲錢...之後就係我面前打電話比信用卡公司.話我欠幾多錢.兩張香港信用卡一共欠6萬幾..有一張人民幣信用卡睇唔到條數.我當時覺得驚訝.離開銀行就馬上打電話比個黃小姐.因為我當初還錢就係同黃小姐聯繫.點知黃小姐黎左一句..你都冇還過錢..你就還左一張人民幣信用卡1.2萬.剩下兩張港幣信用卡你由頭到尾都冇還過錢.當黃小姐講出呢句話..我極度恐慌.如果冇還過錢.我之後還啲錢還左邊?如果我冇還錢點解我係你地銀行戶口張卡可以正常使用?幾年以黎從來冇打過電話比我叫我還錢?以前我一出糧就要打電話比你解鎖銀行卡.我還嗮啲錢就冇在鎖我銀行卡自己自由使用..如果今日我唔去開投資戶口.我都唔知幾時又變成欠你地銀行6萬幾?如果唔係今一次去開戶口分分鐘几十年之前利滾利可以去到幾多?所以我請求大家可以教我點出黎?可能好多人都覺得我低死欠錢唔還..我承認當初我係欠卡數唔還..唔係我有錢唔還.係我實在冇錢還..但係我已經得到教訓..我實在唔知點處理.先發文所以大家睇到.高抬貴手.
打咁多野都唔分段,閣下應該輕度,建議破產算數
珍心幫幫手🙏🏿
小學有無教你作文要分段
分段啦仆街
我從來冇念過要走數唔還.只不過係當初佔時真係冇能力去還錢…
咩叫同人有少少傲嬌
建議樓主重刷
樓主應該真係輕度
屌樓豬又係邊個壇copy段野翻黎
我見到你都好煩
由於文章的內容相當冗長且混亂,以下整理出幾點重點:

1. 作者在6-7年前申請了3張信用卡,但因為一些原因,在一年多的時間內沒有還過一分錢。

2. 作者回到香港後,試圖還清債務,但因為逾期太久,利息已經變成天價。

3. 作者在申請投資戶口時,被告知他的信用評級不佳,無法開戶,因為他的信用卡還款歷史不良。

4. 作者表示自己已經付清所有本金和利息,但銀行工作人員卻告訴他還有欠款,讓他極度恐慌。

5. 作者在求助,希望有人可以給他一些建議,解決這個問題。

總的來說,作者的信用卡還款歷史不良,導致他在申請投資戶口時遭遇阻礙,並且他的債務問題也讓他極度焦慮。如果您有類似的問題,建議您儘早與銀行聯繫,尋求解決方案。
一起底就知樓主假膠
今日4月1係得你on99認真回佢
你擺咗篇嘢去chat gpt?
蘇斯克查like
星期六都周街有得整moon㗎
唔該,打野分段啦! 睇死咩!

想知點處理? 破產囉! 去破產管理處問吓點搞,你都冇能力還
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞