STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 16

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
This is the way
有人講過 可以4 5 1 2 3 6咁睇

因為睇5之後再睇1-3 可以了解到anakin點樣成魔
即係有啲似回憶咁樣去睇番件事
其實講起4-6 都有好多版本

坊間啲fans都有自製特效加強版
打Star Wars Revisited就會搵到
我印象中只係得ep4 & 5
依個版本係特別在 係拎原版同97版做基礎
再加上04dvd版同11blu ray版嘅特效
再加左啲自製特效同改左部分嘅對白

另外又有自製畫質加強版
拎最原始嘅版本但upgrade下畫質咁

而官方的話 你地依家睇嘅緊大部分都係04dvd版or 11blu ray版
即係加左啲新特效 + 改左對白 /劇情
For example ep4 ge Jabba
Ep5 ge Emperor

而D+就一定係11blu ray版
應該唔會屌第8集嘅
可能會屌返1-6啲人點解咁蠢
一架飛機用機械駕駛,開hyperspace就爆一隻艦
係爆咗成隊艦隊

個畫面係真係好靚 第八集好多幕都好靚
例如rey kylo打啲 royal guards都係
第八集嘅特效係最撚靚 冇得講

同埋我當佢真係萬中無一咁俾佢撞彩撞到
但成套個劇情鋪排都唔合理 都唔知想點
點解Holdo嗰班女人要瞞住成隊艦隊 完全冇作用

Finn Rose賭場條線劇情咁長又係完全冇作用
臨尾佢犧牲以為終於有character growth
無啦啦俾rose撞開 同佢打車輪 勁出戲

Phasma人設咁型
但係第七集做戰犯
第八集出嚟咁就死咗
deleted scene有講多啲 但都係浪費咗個角色
都唔知係咪導演想特登致敬第六集boba fett on9死法

Luke點解要投影都好多人講
點解預咗要死都投影 令到成件事好似冇咁有意義
我當佢係架x wing比咗Rey
(我都唔肯定有冇 淨係記得佢好似用force抬返上水)
咁點解投影Luke俾Han Solo嗰對骰仔比Leia會有重量 同埋唔會消失

第九集就唔使講啦
有冇人用iphone睇
想問第二集極黑大家點搞
我最後用電腦睇先睇到
電話睇係唔係無得救
曼達洛人
要OLED先睇到 冇計
我係iphone 13 prp啦
明明都係oled
ipad 會唔會好啲
iPad應該好啲
https://youtu.be/k6yFImXu_eo

佢有啲位都啱 7 8 9定個垃圾世界觀咁廢又食書
點寫都死
Ernst Rister Oder我上面有寫到落去
英雄片咩? 無限 Reboot
點講呢
對比返EU 果個垃圾程度直線上升
雖然我冇好熟哂EU D野 但可能因為堆主線故事都係同luke佢哋有關 感覺有d野冇咁拖泥帶水?
冇人會重睇呢集,唔駛煩
D+都好似唔係11blu ray版
畫質顏色特效都有再執過
鬼影Luke 同烏蠅嗰啲都冇咗
最大分別係多咗句 maclunkey
原來係19版
迪迪尼為左班fans又改左
Sorry應該有人問過
點解S3第一集好似銜接唔到S2嘅?
Boba Fett係Mando S2.5
有一集全部係講Mando
點止一集
第5集開始都係S2.5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞