見過同事最癲點蛇王法?

697 回覆
4836 Like 48 Dislike
返Event 換開工衫影相打卡
影完即刻換返自己衫行街
朝10晚8
將本來一星期要做既野group哂係星期一同星期二做
剩低既日子日日揸公司車出去遊山玩水
做野有效率質素又好
我同事就係我自己
以前暑假喺一間男校做pt 救生員,一個禮拜根本只有3日有學校泳隊嚟練習,其餘時間我同拍檔輪流喺掛浴簾嘅更衣位置瞓覺,有校工嚟先叫醒大家(嗰校工好中意篤飛)
阿頭知鋪班友成日亂搞電腦壞呢樣壞個樣
我只係食住個勢
後尾連尖咀 銅鑼灣都有鋪
一星期可以用呢招一兩次
上咗屋企之後呢?
唔chur 門口有架小巴直去關口,過埋關好似半粒鐘唔駛

揼骨揼佐3個鐘
我都試過去入票
慢慢食完早餐 搞個幾兩個鍾先番公司
番到去又差唔多食Lunch
同事問起 話銀行好多人排隊 票機壞左
我department得3條友,有次1:30食完晏返嚟,阿頭話恰返半粒鐘先,之後忍唔住3個都恰,我第一個醒,一睇鐘已經4:30,但阿頭未醒

最後阿頭最遲醒,已經5點,見到我覆咗2個email之後話辛苦晒,成日有呢啲情況發生

利申: 轉咗department + 升咗一級,呢邊冇呢支歌仔唱
夜更出去踢左兩場波再返黎繼續做
返緊工 走去做facial
邊有樣睇架
係搞你就搞你架啦
咁調返轉你喺公司電腦裝AnyDesk 放喺屋企
除非公司部機你無 admin right

仲有個方法的 你旅行部電腦 VPN返屋企 router
再用 mstsc Remote公司部機 之後先開公司 VPN
Sales你到數話知你啦

多勞多得架姐
唔好意思,啱啱lag左,可唔可以講多次
痴線, google map都搵到
另外加多2個鍾都好難唔穿
不過老細可能諗住平平地請你返黎,細路仔是但啦
最後買到就ok
我WFH打爆咗cyberpunk同RE3
RE3仲要打到100%
果個時代無google map 架
做大場salon 3-4000呎個啲, 禮拜六忙到仆街 。同事走左去着咗件袍,推部steam機 去一二邊搵個搵 笠住自己個頭訓左兩個鐘。
咁個個年代d人係純d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞