見過同事最癲點蛇王法?

697 回覆
4836 Like 48 Dislike
做銀行既, 去左行山, 之後全香港都知
係咪有咩inside joke, 完全唔知你講咩
公司standard淨係需要1個人喺個reception, 但請咗兩條友返黎開工,兩條友一係開始輪流take break每人開5個鐘工,最後演變到自己split左做上下晝更,但照出兩份糧
不如索性單雙日
幾好喎
有同事朝早打完就出去做freelance,下午先返來扮工一陣打卡收工,但咁樣唔算蛇王,佢直頭打兩份工
呼吸咗成個鐘佢果支雪茄黎
每日十分鐘,一年計落等於放咗5日有薪假
朋友試過

公司老細放左假,佢同同事夾定 自己星期三晚飛左去旅行 星期日番,蛇左星期四五2日
入廁所睇咗成粒幾鐘素海霖

依家啱啱先坐返埋位扮工
呢單唔係蛇王麻

好似地盤testing 做假 係成日聽到

水果啲都會
完全feel到嗰種尷尬
你成面暗瘡做嚟都冇用緊係唔洗做啦
做舞台炒散
用左個半鐘出車入場set野
然後冇野做 我直接返左屋企打機訓教
跟住臨拆場先搭車返去做
拆左個零鐘又收工
暑期工嗰陣幫學校去其他學校到做派招生宣傳單張,瞓醒去打機,打完機再去食個靚午。
無派不特止仲將啲傳單拎咗去回收廢紙到,再返學校到出糧
無請假扮去左個客度
滅火筒要癡張label 搞足一日
你呀姐搶左人男友?
金木
因為第二日去旅行,之前打電話去銀行book左外幣,當日lunch去拎,點知銀行話未送到來,要過多個鐘先有。咁我就諗住返工時間鼠出來拎一拎啦。

點知出來拎完後,返office途中突然落大雨全身濕曬。仲要一返去咁啱鐘到上司去完廁所,佢望一望我全身,但無出聲行左去
睇嚟你都試過返工走去做,呢間野個平台真心好正,次次都係即book即有 做完即走 因為佢哋好似係無顧問環節 所有嘢都係自己搞掂
未到朝早10點 已經訓著左 D聲成層都聽到
老實講,大公司冗員先生存到,細公司一早俾人炒咗
如果去左旅行真係要做野既話都幾慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞