【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (18) 電光火石 ARENA TOUR | 推しの子 OP

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
錢個到要點比
我個個就叫我去便利店比錢
比個cap screen個店員就會識收錢
好似交電費咁
屌 個腦仲loop住演唱會啲melody
我都係
但係我之後無再抽飛睇喇
今日真係好滿足
睇下sony 8月後會唔會chur佢地搞海外tour
6月尾場神奈川 之後暑假就係成堆音樂節
最後都係決定抽一抽尾場,場中即買機票
有無日文清知道mc位大約講咗啲咩
唔記得 買完之後個網唔比再睇
不過有 女性/男性名義 就唔得?
睇完大正浪漫本小說, ayase填詞真係濃縮左個故事, 依家聽更有feel

愈近日子緊係愈貴
琴日個場一開波講環球影城同大阪城好近 得15km
大叫アリーナ同スタンド個陣ikura叫我地叫到環球都聽到
之後就係member介紹

下一part問大家有無去過環球影城
之後咪點左個綠色衫女人問佢問題嘅
個條問題應該係問環球影城有咩一定要玩
個女人諗左勁耐先答到
ikura講左句
「好似勉強左人地咁,對不起呢」(大約)好qq
個part仲有個小朋友大叫ikura
佢聽到好似有人叫佢就除左ear mon 聽
佢就話個小朋友好cute
個小朋友再叫就講左句
「比姐姐講兩句先」(大約)

之後就係講goods
左邊係佢地經理人 右邊個女仔係係UT個live識嘅staff
做下做下intern就幫佢地搞show

佢地好識搞氣氛 尤其是keyboard姐姐
Assh 都係 睇得出佢勁enjoy
ikura真係好cute
我都唔係好記得晒所有mc 位講左咩
係打返啲有印象嘅出嚟 有錯請更正
好詳盡 多謝清
我都想,仲諗緊
但福岡個場好似好細,怕好少飛
定博琦玉場好啲
細場都有好嘅
坐最後都近過大場
我見福岡飛係公售左成個星期有多先賣完
可能個個嫌細場唔多人買
又好似係
早幾日福岡有平機票
咁快貴返晒
Ayaze 有提返大家可以影相,但係唔可以拍片
不過就算有得影相,睇 live 都係專注同表演者互動更加 enjoy 啦。

又有講返佢地上次嚟大阪 USJ live 嘅感受
其他 band member 都唔敢玩,得佢兩個坐過山車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞