慘輸跨性別對手! 美國前自行車冠軍女騎士要退休:不玩了

235 回覆
637 Like 8 Dislike
收皮啦你
美國powelifting 遲下都應該會有個男扮女既攞冠軍
性別自由

135男人,246女人,星期日 attack helicopter
班女運動員先夾硬黎
薪酬先唔撚係用性別計出黎
有乜理由男女運動員人工要一樣
第二名未退役唔敢出聲
講撚到自己有份貢獻咁
企開啲啦撚樣 唔撚知個醜字點寫

我自己唔係入到醫學院嘅女性之一
唔會咁厚面皮沾光話女人乜乜物物
女人可以讀書都係近百年嘅事
某啲地區近幾十年先開始多添
唔見你拎嚟講
呀諾貝爾得主(榮譽)(菠羅雞)

我成段嘅中心思想淨係話女人唔係inferior
係Deserve平等權利同尊重咋喎
仲要已經提埋同時唔覺得男人係廢啲㗎喇喎我
咁就已經係極端激進???

即係你心目中嘅持平係要認為女人就係低等
唔需要人權同尊重
Okok咁你當我係激進極端女權囉

條線咁擺咁唔怪得成個連登係咁話女人就係雞都無人話佢哋係激進極端仇女
依個好癲
佢好似仲好意思公開批評話女人bench廢
Set 個trans 既組別比佢地自己玩囉
美國建國都係幾百年嘅事
點解d千年古國例如中國咁少得獎
你自己都舉女性運動比不上男性

難不成你自己都有玩各種運動

依你邏輯,是不是只有得獎者才有資格引例

同講馬要跑得過馬那什麼分別

你自己夠話醫學院女多過男,

但不是醫學院生,和我有什麼分別?

你說的嚴格來講都唔算反論

只是說我不要臉而己
佢入女廁會唔會比人打
所以我原文咪話唔會拎DSE成績同醫學院收生嚟引證女人勁過男人囉

但你而家係拎男人攞諾貝爾獎嚟引證自己都有份勁呀嘛

我係咪做緊同一樣嘢呀?

係咪有分別呀?

類比錯誤
幾百年前建國姐,啲人唔係由石器時代開始發展美國㗎嘛
中國咁少得獎咪正正證明拎唔拎到諾貝爾獎係文化同歷史使然,如果係性別主導嘅話,中國人口咁多應該好多中國男人都有份得獎先係
好心智力水平唔夠就唔好講嘢拉落低男人發言水平啦,仲好意思想沾諾獎得主光☕️
我幾時引有引證自己有份勁

quote 來睇下

之後用同一標準睇下你會唔會有份話自己勁
整咪有
做咩9啊柒頭學人講邏輯?

你一開始發言有邏輯就唔會比人屌啦

你一開始用dse黎同運動topic比較你已經錯誤啦柒頭

dse同運動都唔係同一樣野黎咩

女權撚有你呢d弱智柒頭咪拉低曬女權運動形象囉

柒下柒下過街老鼠

仲話咩叫拉低男人發言水平

did you just assume my gender?

收爹啦柒頭,咁多先入為主嘅論調

好意思話自己女權影衰曬
駁唔到佢就會選擇性失明
karen:我話係就係 我可以先入為主 你唔可以
係 佢依家揀comment黎覆

比人屌20幾句只係駁到一兩句
但班女運動員幾年前話唔應該理market事喎,總之男女運動員要一樣人工

所以先多咗咁多trans參加女性運動比賽
女人嚟講練到咁fit都要輸
其實都明點解會咁心灰意冷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞