慘輸跨性別對手! 美國前自行車冠軍女騎士要退休:不玩了

235 回覆
637 Like 8 Dislike
女人又未等於係女權嘅…..
講到人地國家唔係派最强嘅人出賽奧運咁
世事都卑你看透
事實係 支那選手 lu xiaojun 係目前最出名同最勁嘅
佢個squat jerk技術 的確最強
阿倫斯曼表示,她在自己選手生涯的最後一場比賽獲得第四名,冠軍是位跨性別車手,而第三名和第五名也是跨性別車手。阿倫斯曼直言對這樣的結果感到很沮喪,「無論如何努力訓練也無法戰勝本質上擁有雄激素身體的不公平對手」。

第5名都係跨性別選手
佢拎第4名 咩叫無法戰勝本質上擁有雄激素身體的不公平對手?
即係自己拎唔到第1就話人矛?
https://twitter.com/l1ber_te/status/1639917380569821185?s=20
new zealand 支持跨性別嘅男人打阿婆
阿倫斯曼表示,她在自己選手生涯的最後一場比賽獲得第四名,冠軍是位跨性別車手,而第三名和第五名也是跨性別車手。阿倫斯曼直言對這樣的結果感到很沮喪,「無論如何努力訓練也無法戰勝本質上擁有雄激素身體的不公平對手」。

平時就開口埋口話要平權,但當利益受損就話唔公平
都未必㗎 如果有Pr 可能有睇頭有得攪㗎
係人地體育最強個班 唔會揀哩樣運動黎玩
明唔明
好似美國足球弱 都係因為美足同藍波 係美國商業價值高
D運動強嘅係高中已經揀好左黎練

支那為左奧運拎獎
先揀d商業價值低嘅項目黎操
係國策黎
Google下 “小 巧 難 女 少”啦
無人話佢地係哩d項目唔係強
但係個強係建基係人地唔重視
扮人母但喂蕉
完全唔敢母乳就收埋個b咪扮媽媽啦
唔明點解男女體能上有差異就要分開比賽。咁黑人比黃種人都有差異點解又唔分開比?
提埋你
以前女足冇人玩
支那係好難勁
但而家女足受到重視
支那就收晒皮
就係咁簡單
而家黃種人勁就係因為黑白嘅精英唔撚玩
玩籃球同美足勁果班去玩舉重根本唔會係精英
佢哋本身個體型係唔適合呢個運動,體操而都係一樣
所以你所講嘅運動精英其實只係籃球美足精英

事實係pound for pound, 力量上黃種人係真係唔差,甚至有機會係最top
you reap what you sow

trans woman 都係女人
同樣有權參加女子賽事

邊個反對就係 terf 就係 transphobia

講都唔撚明
你冇商業價值 係一個正常社會點會有人由細操到大
你地d智力都有d問題 唔想解釋了
支那人都明白支那點解會拎獎
你班愛支病人都係唔明
講得啱丫,女權係個概念所以體能並唔可以用黎反概念
除非用黎反wnba,不過我唔係籃波撚唔太清楚
體育競技都講得好丫,不過讀書分數同奧運金牌一樣係個分
但係搞個奧運/世界盃可以帶動旅遊業,工作機會,團結國民。
運動員可以做偶像鼓勵下人做多d運動
dse分可以俾學校貼堂
最後就係人權,弱肉強食係定律,邊個喺食物鏈底層唔使一定用體能定奪,你有野叻過人咪善用佢黎踩住人上囉,冇咪惟有賴性別種族囉
又關愛支事
你個傻閪 冇留意開weightlifting就唔好咁多廢話
我都認同 女足 之類 係為咗易攞獎牌先重點培訓一堆人
但係舉重方面的卻係越嚟越強
有玩開個啲外國top influncer都覺得 lu xiaojun嘅表現頂端
同埋唔好再講冇人玩所以支那先攞到獎
以前Weightlifting Powerlifting, Strongman 一向都係外國人優勝
係近幾年先多支那選手攞獎
明明自己對呢方面乜鳩都唔識 就唔好為咗盲反 係到四圍屌
女足羽毛球乒乓球嗰啲ok
舉重唔ok
講幾百次你班智力有問題嘅人都係唔明
我冇否定支那係哩d項目係頂流
但係佢成為頂流嘅原因係
哩d項目冇商業價值 所以其他國家唔會用盡資源去研究
而其他國家嘅精英亦唔會揀哩d項目黎練 明唔撚明
真係好明白d社工對住d智障嘅辛苦
人哋講天份技巧 你就講後天訓練 都九唔撚搭八嘅
點會無
你自己見識少就話人無?你世界係咪剩係得主流商業化嘅運動就冇其他?
而家歐美係咪冇人練田徑體操花式溜冰?

我上面已有講唔止支那,其他東南亞國家一樣係依啲項目好成功,你係要打稻草人
有冇記者問反羅琳班演員點睇呢啲 case
首屆受害者
而家廢物都入到名校啦
你睇吓ice climbing
係歐洲人好鍾意玩嘅項目,瑞士、芬蘭同俄羅斯人都好勁
但係最勁嗰啲係南韓人
而且呢個運動係好考體能
中国 為贏為面子有咩做唔出 夾硬整啲跨性別人出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞