【星期三7點摩士公園】阿仙奴22-23球迷吹水區 MMDXXV

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
10個有8個都踢到識飛咁
得1,2個真係新手,勁撚老尷
你咪人儱
米八幾樣似彦祖仲要做老闆
U人龍金字塔tier 1
冇得比喇
LORD係歐聯可以帽子戲法
拎個後衛嚟比係唔公平嘅
你tier0
食物鏈
最底屠
又9up
究識OG
成班儱上水hey0我肥矮柒毒窮
識左OG都成十年了,仲未搵到一樣佢唔識既野
唔識輸
打龍受唔受

都識左你成十年,仲未搵到一個你食唔到既女
另外,藍斯度都透露,在“All or Nothing”中粉墨登場的藍斯度爸爸,其實極唔喜歡個仔在後場猜波上前,在片中,一家人入場睇阿仙奴對諾域治,爸爸睇住藍斯度竟然響對手前鋒Pukki面前扭波,當時爸爸非常肉緊。佢話爸爸到而家,仍然極度討厭呢種行為,仲話好想send訊息俾阿迪達,唔好再堅持咁做。雖然藍斯度講笑咁講,佢話阿爸應該唔會咁做,但藍斯度諗起原來阿爸都有阿迪達電話號碼,所以佢在場上都係小d先得。

不過藍斯度認為,佢其實可以勝任後場猜傳的任務。因為當年效力保頓青年軍時,佢被認定身高不足以踢門將位置而被放走。然後錫菲聯收留左佢,俾機會佢多d參與及接觸用波訓練,再加上佢為左賺多少少生活費,佢在工餘時會去參與U16的訓練,幫手做助教指導年青球員,甚至“鄧腳”地踢埋其他場上位置,咁樣就開始培養到佢對猜傳的能力,尤其鍛鍊兩隻腳都至少能有一定的用波能力

而藍斯度亦提到,阿迪達為球隊花左唔少心思。之前對利物浦前的訓練時,會在訓練場播住“You will never walk alone”去令球員習慣晏菲路的氣氛(雖然當時最終係大敗一場),亦有“電燈膽”team talk,對富咸時更加帶埋球場大鐘隨隊。以上種種花臣,都係阿迪達想推動球員精神力;即使在酒店,球員都被安排打閃避球,或睇球賽錄影,總之係要令球員‘’身心腦‘’都要keep住郁,在比賽前要有作戰的心態,那怕在歇息時都要與足球扯上關係。藍斯度話,以上心思可能未必每樣都有效,但領隊係有心思,佢相信總有佢的作用。

藍斯度認為播“You will never walk alone”果次最有趣,但對自己來講亦係幾有效,即使係輸波都好。因為作為門將,佢地在到埗對手主場時,會比起隊友更早出場做準備及適應工作,但主場球隊大多數都會播放音樂,有時係會被呢種音樂令自己分心。所以藍斯度認為如果一早適應或習慣的話,就唔會被影響到。球隊冇話一套必然成功的策略,但教練團隊會嘗試唔同方案去令件事點樣做得更好。

https://www.espn.in/football/arsenal-engarsenal/story/4906808/aaron-ramsdale-interview-arsenal-goalkeeper-wont-let-premier-league-title-race-stop-him-playing-with-a-smile

@Show Gun
駛唔駛約班芝娃娃出嚟挑機
班芝娃娃點敢出黎,網上吠就叻
佢地mon開我地狗竇,都個AP個個人龍
牙藍老豆似即討恐懼撚,build up都驚
對個仔用波勁冇信心
而家先想買件away kit 但官網out of stock
係咪有排都唔會番貨
4月先有達波睇
廠迷士多
播音樂呢招有無效一回事,證明邪教達團隊有想蛇盡辦法去幫球員

有時頂級同冠軍嘅差距就係睇邊個向前推到半步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞