其實點解Tesla特別易出意外?

90 回覆
6 Like 24 Dislike
其實要計番出事率先知多唔多意外

如果計量就無得講
既唔係DC 貨van 呢種辦公時間就喺街周圍行嘅商用車唔同
Tesla 多數仍然係民用車
都成日咁多片可以見到
都唔小野啦
咁又有人會揸黎uber 搵食
又有幾可見到嘅片係uber 車
睇d 片。 好多時都唔似係uber 開緊工
可想而知係班teslun 嘅心態問題
而多過車嘅問題
Elon Musk人緣唔好

有咩老闆咪有咩客,個老闆一日到黒至鐘意出位同認屎認屁,自然物以類聚,引D格衰仆街白咭去買
啲人見到Tesla 出事就放大啫 其他車咪又係日日出事
其實係每次開車都default 低高燈, tesla 呢樣真係on99

利申, 每次set 低燈先行, 我係渣tesla 有時都頂d teslun 唔順, 普通腳車當跑車渣, 屌佢老味, 34手model s 同 mode 3 用家, 話緊你地呀
車快人慢,垃圾車手多,講完
佢哋對仆街車頭大燈 成日照到睇唔到路
班友揸Model 3以為自己揸M3
因為吸引到堆有牌但唔識車淨識比錢嘅客,以前"買benz 唔撚駛識揸車"個d 好多都轉去買Tesla
入門BBA 價錢買到超跑加速感,咪個個識快唔識收
鬆電門就可以自動停定?
佢老母真係cls
死全家啦呢啲Teslun
FF: 似係入左線之後,自己無修正到就快hi 到右面,然後架車介入修正,之後司機緊張“點解個軚會自己擰”,一緊張就出事
有個舊女同事多年來一直只坐男友/老公車冇打算學車考牌,幾年前佢老竇老母買左部model3俾佢,因為咁先走去學車考牌。
見親佢泊車就牙煙
無畀 brake 定點?直炒埋部的士咁益啲 dc9
我覺得越科技介入 assisted driving 就令到啲人越唔專心控制架車
車係好車,意外9成都係因為車主問題
班窮酸臭俾30萬以為自己買到跑車
點睇都係關個brake事啦
林志穎單野咁慢車速都停唔到, 其實佢個科技介入得唔得架

https://youtu.be/c74na9gi-0c?t=206
我覺得 cruise system 都唔應該開,我平時揸車一定雙手呔盤,每隔半分鐘望倒後鏡,側鏡 feel 下旁邊啲車,因為越嚟越多撚樣成日單手拎住電話,單手呔盤,依賴晒啲科技
tesla 車重,架車唔收得都唔係新聞
bba tm h牌mk部部都地板油先去
T車咁好力水, 啲人邊度慣
佢地話專心控制架車唔倚靠新科技係廢老先做
心態問題,10架有9架tesla都推前車推到好貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞