[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (76)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
重慶大廈?
hiumingball去左香港Gauy跑
唔得
A級賽早幾日就要交名單啦
上季已經係咁
不過就依賴gil
理文好多時6,70分鐘到啲外援就會食咗屎咁
傳波走位全部無晒狂斷欖
然後就等中後場班華人自爆失波
唔知體能有咩問題
加維蘭只可以打右
呢個應該係教練問題?
其他球隊都有球員有明顯進步,好似得理文班人係愈踢愈差咁
今季冇垃王嘅話直頭可以一早收皮添啦
狳 中村 許可臻 羅焯熙今年好咗
Marcus 黃威 嘉豪 迪高要睇定啲先

其他本地球員就...
其實每年都係靠晒外援組合 所以搞到啲狀態好飄
最好嗰排係 gil 加 尼迪利 但之後尼迪利嘅傷停 理文就跌左一排 直到佢離隊 又要重新搵過個外援組合踢法
之後再打得起嗰陣就係 Jony打得起 同 gil夾到 咁又勁左一排 但jony 個狀態一沉 隊波嘅表現又跌返落嚟 過往幾季偶有佳作 但最後同傑志鬥到最尾都係東方
靠晒兩三個人呢隻打法令到隊波穩定性好差 聯賽冠軍好難落袋

反而今年gil同艾華頓個chemistry 唔太好 但其他隊縮皮反而令理文喺聯賽有機會去爭下
用啲咁高嘅人工簽啲咁嘅球員(本地+外援),就算有錢都唔係咁洗。話偏好華人球員,但往出事嘅位都係華人。外援就簽舊電池,傷嘅傷,同化嘅同化

整體戰術又唔得,要踢紙sir套嘢除非雞晒班二線華人,否則只係可以踢啲即食戰術
佢而家出到嚟都冇咩表現啦 人老左要跌就要跌 冇得唔認老
[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (77)
https://lih.kg/3337656
得罪曉明
星期四好大機會打水戰
其實陳sir套野到底係點都係唔太清析 再講到底戰術係固定好定係點好 而家呢個年代啲戰術真係年年變 上年好似好無敵嘅打法 過一年就俾人破解晒
傑志由華杜斯嗰陣學干地打3-4-3玩翼衛 到而家學哥狗兩閘內收 再喺final third 打half space 中間都轉過好多次戰術 但反而理文個打法就好似一直有啲模糊
所以晒尻氣
主場對住冇馬高斯 鐘樂安
仲換兩個U仔出黎既東方
要同人計最尾俾漏pen

是但啦
樓上話李生大把錢
咪繼續高薪養廉 😂
贏唔到冠軍關我鬼事咩
朱蛇俾唔同人
會adjust 唔同踢法

理文套戰術咪 pass the ball to gil or Everton
Agree

但其實咩戰術都好,班球員領悟、執行力同教練團唔得嘅話,都係徙氣
你問我50k 養燁、廉、余沛康,我覺得太多喇,俾盡35k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞