有冇巴打去過呢間做激光脫毛?

162 回覆
2 Like 21 Dislike
我全身都有脫,有人問明答佢係興趣同我鐘意無毛囉
由小學性教育見到張插圖已經覺得唔開胃
果陣已經同人講我將來一定會脫毛
某程度可以算係我的志願

由岩岩發育已經試過好多方法
識我既人都一定聽過我講脫毛經
唔使人問,我自己主動講,講到人哋唔想聽
你有啲似我
我都係13歲開始剃/脫加拿大毛
其他位剃唔剃就睇心情
我試過同人講
講到人哋有啲尷尬就冇講了
focus睇嚟幾好,就算未必咁仔細有甩漏,去脫多幾次補返就得啦
買完用咗成年
手腳少咗大概30%
其他好似冇咩分別
係生慢咗啲
塊面唔噉自己搞
遲啲返香港先脫面
加拿大毛有冇效
大概都係少咗3-40%
同埋好似冇生得咁密
不過遲啲都一次過搞埋
Ok thanks
Ching 有冇聽過laster kool或者skin gym嘅故事
好似係其他脫毛po都見過你
冇點聽過(有時就算睇啲都冇認真追po)
我依家都係喺外國
係男仔會尷尬姐
同女仔傾多數都好願意分享心得

發育早過亞洲人好多, 小學尾已經有需要脫
又難搞過亞洲人好多,
幫我激光脫毛條友講
如果我再多毛少少一定唔做我生意

加拿大反而通常唔係我first priority
因為有背毛好少著背心
我係去saynomore脫鳩毛 按次數唔sell
但係妹豬幫你脫 有些少老尷
真 脫鬚痛到癲
你好
想問暫時整體效果好唔好?
近排想脫毛 諗緊 focus/ saynomore
我脫咗10次 依家都冇咗9成 得返少少同埋都好幼身
好 我再比較下 唔該哂
你要睇吓你需要先
如果男仔脫全身Focus應該最抵

Focus唔算難Book旣,
但係我公司好近通常book平日放工時間
如果剩係星期六日就唔知難唔難book
佢哋而家請多咗個男仔應該會好啲
但遲到呢間過咗15分鐘
好似會3個月無得book要注意
我未試過遲唔知實際點運作

其實難book都係一種信心保證黎
果啲貴到仆街又Sell既通常都唔難book

呢間脫毛效果係好既
我暫時脫清左6成左右(講緊隔咗一個月生返果陣)
我唯一有在意佢脫面之前唔會幫你缷妝洗面
我之前係A-Plus脫面係會缷妝先
可能脫男仔唔同啲(A-plus而家唔做男仔新客)
我面係A-plus脫咗7成再去呢間脫全身

要注意脫鬚根、加拿大、下體既話
痛先正常,睇過有啲男士脫毛搵埋啲屎加軍KOL
拍片話唔痛果啲
即係能量打到好低,咁脫十世都脫唔清
不如買家用機

粗硬既毛要高能量先有效果
同埋岩岩脱完果個星期啲毛根會凸咗出嚟
係正常反應嚟,要一個星期先會甩
中間段時間會有少少樣衰,剃都剃唔乾淨嘅
要出席重要場合就要預下時間

同埋皮膚黑嘅其實唔打得高能量(古天樂果種)
因為黑色素會吸光易灼傷
同埋脫完同脫之前要用防曬同保濕
因為脫完皮膚會比較吸光、易黑、易有斑
保濕可以令你脫果陣無咁痛
保濕唔使即刻做既,返屋企保濕都得既
脫之前既保濕重要啲,同埋唔好夜訓
唔係痛到hign hign,保濕主要係無咁痛
唔會影響脫毛效果
痛唔痛都睇返你嘅毛量、粗幼同埋部位
愈粗硬愈黑嘅愈痛,愈瘦愈近骨位亦都係痛D

佢無送保濕嘅
我以前係A-plus都係無保濕
不過A-plus可以加錢保濕,有時做優惠會送

我未book過星期日唔清楚

同埋太多毛既有機會要分兩日
以我為例,我連背脊同後頸都好多毛
(基本上全身都係毛)
呢type 佢會建議你上下半身分開兩日脫
試過脱到部機過熱要中埸休息
focus平到有啲驚…明明其他店都冇咁平
但聽你咁講又好心郁join focus
另外ching join左plan幾耐左右?
我反而一開始最驚係佢個Logo
紫加綠, 感覺係求其整, 唔係搵人Design

其實係果兩間專做男仔既特別貴
你睇返DBP WD Devon係黑店果個post
其實女仔脫全身平民起上黎都係$8000左右
我以前係A - plus睇過都係差唔多價
( 但係我A-plus剩係脫鬚, 同埋唔知有無加價 )

focus我keep住脫大約係一年左右
因為我0針之前唔俾入美容場, 所以有成年無脫
我再之前係A-Plus脫鬚脫左兩年幾 (五年前左右既事)
其實A-Plus都真心抵 D Plan又多款D, 可惜而家唔做男仔生意
但剩係做開女士既 (無男脫毛師), 會有個問題
佢地唔知你會有幾痛, 打激光個節奏唔識就住, 隻手跳得唔夠快
同埋佢地D Plan未必岩男仔, 以我為例, 脫8次鬚就入左保養期
變成兩個月脫一次, 但係我根本未脫清, 所以脫左兩年幾
但合約寫明既唔係呃我既, 仲有又咁平仲想點

你預算夠既可以睇多幾間格既
不過我覺得脫毛其實全世界都係果幾款機其實分別不大
但係果D標榜唔痛, 搵埋D KOL/男明星拍廣告果幾間
千祈唔好去, 剩係睇片都伏到出汁
巴打介唔介紹加個TG 傾多少少
focus 每次隔幾耐先做下一次?
我見aplus 而家新join ,頭幾次每次都隔成2個月以上先book 到,驚脫到2046

啱啱先focus 搬新地址,唔知佢會唔會再多d 機,可以快book d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞