你哋心目中演技好勁,但從未得過奧斯卡

477 回覆
4 Like 53 Dislike
正想講佢
下套可能有機
Oscar 幾中意d 傳記片
lm
好鐘意佢係Wes Anderson套Life Aquatic個角色 鳩得黎又討好
占基利
Go fuck yourself
Robert Downey Jr算係最接近oscar 果個
可以話係出道即顛峰,拍卓別靈
不過自己唔生性吸毒
以致後來都冇乜突破
再加上ironman 太深入民心
個台片商都想佢演番果個樣

其實佢演技好過上兩位

Tom cruise 就試過不停搵突破
破破下搵到條發達方程式,咪食住條勢lo

褔伯老咗反而有開始真正演戲

btw robert Redford ,ben affleck 同matt damon 算唔算冇攞過"奧斯卡"

https://www.ranker.com/crowdranked-list/greatest-actors-who-have-never-won-an-oscar
J過套露點戲
又好難想像ken jeong做非喜劇ge角色
真心講好戲真係第一時間諗起智叔
房事龍
睇完套傳記背後故事wiki
覺得揀佢做主角真係best choice
完全覺得佢同Oppenheimer係同一種人
奧斯卡最睇重就係文戲
科巧,動作,喜劇為骨幹都好難有肉食
Everything everywhere all at once 骨幹係文戲再加小小政正(但係套戲係得嘅)先食到應一應
如果寫傷殘病痛種族貧苦中得仲應
屁馬
Anne Hathaway In Best Actress
其實套revenant入面 tom hardy比李安納度做得好好多啦 應該佢攞
Tom Hardy
感覺上得佢先演到Oppenheimer 後期果種雙目無神嘅空洞(要講嘅話佢老友tom hardy 應該都得,但係太陽光/masculine )
就只睇佢拍唔拍到project Manhattan 前嘅果份神彩飛揚做對比
今次仲要係nolan 寫比佢拍咁濟,終於有男主做

就咁睇peaky blinder 好似幫佢prep 過角色prep 咗 差嚟多十年咁

不過都要帶定頭盔,近年大cast 明星齊集嘅戲十套仆九套,希望呢套冇事
RDJ拍完Marvel 可以揀下劇本既
其實佢演技唔差
死咗之後一定有
tom hardy
佢真係好正
The dreamers?
Amy Adams我覺得佢嘅演技完全係神級
Enchanted, Arrival, American Hustle, Nocturnal Animal
佢每一套戲嘅表演都好精彩
特別係之前同攞過Oscar嘅Jennifer Lawrence對戲啲演技同氣場完全壓制人
冇攞Oscar真係好可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞