你哋心目中演技好勁,但從未得過奧斯卡

477 回覆
4 Like 53 Dislike
影壇暴燥癲佬嚟
拍荷里活攞獎佢都話只係做番自己

不過想講講佢
佢算係佢果埋靚仔偶像明星之中
唔係最好戲果班,比唔上jonny depp
但應該係prep 戲同演戲最落力果個
你見佢初時d 戲都好多古靈精怪野玩

例如fight club,se7en,snatch
Nolan box office應該唔會flop嘅
大鼻拎左終身成就(雖然個獎同演技無關)
social network
公道講 Olivia Coleman係The Favourite都好神
Glenn Close套The wife就完完全全係套Oscar Bait 冇乜內容可言
最撚癲一定係tropic thunder扮黑人
扮到班黑人都冇聲出
Sherlock holmes 都幾好睇(期望第三集對決johnny depp)

不過可能一嚟上咗岸唔休做
二嚟修心養性學功夫
三嚟戒咗毒斷電太耐

Jake Gyllenhaal
啲人成日讚Christian Bale為角色增減重投入角色,
想講其實JAKE都好癲,
佢southpaw個look真係好癲,真正打仔身型虎背熊腰
https://youtu.be/y1AXKkEXaxY
唔知有冇off topic,不過講起演技諗起山田孝之
梁朝偉
佢好多套都有露,Sin City黑白片將佢果種美感昇華到另一個層次。女星中最鍾意佢。又靚又好身材,演技亦真心好好,同埋露得好大方好乾脆,唔會成名後扮晒受害人咁話當日比導演要脅乜乜柒柒。
事實如此
奧斯卡都係有自己既bias
胡定欣 黃宗澤
呢頭東西夜晚去廁所真係嚇撚死
Mads Mikkelsen
Enemy, demolition, wildlife都好出色
講得出Tom Cruise 套套戲都係做緊Tom Cruise 既人
應該唔係睇好多Tom Cruise 戲
近十幾年的確係
以前都叫會搵下突破
例如vanilla sky
Tom Cruise
佢近十年係
但唔係一句就没殺左佢演技架麻
同埋Vanilla Sky 唔算突破,
born on the 4th of July, Magnolia, collateral 呢啲先係
自從睇住阿mo 出事又見死不救後就咁
儍仔就真,真係信晒條女係受害者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞