你哋心目中演技好勁,但從未得過奧斯卡

477 回覆
4 Like 53 Dislike
我覺得係因為Nolan對演技要求無咁高
Inception李安納度表現咁差都過到關
俾着係Scorsese一定唔過關
kevin bacon
佢副偈真係好完美
Tom Hardy
我覺得佢地應該俾CREDIT啲動作演員
演技派唔洗好似佢地咁搵命摶
Dunkirk佢先第一次有nom
再有nom已經可以當贏

不過今次貼近傳記片可能又啱班評審口味
dunkirk貼近戰爭片應該咁先有nom
Cillian Murphy ?
講緊2000年前既Tom cruise 啦
佢提名個幾套都好唔Tom cruise 喎
近年最接近最大熱個次都輸埋畀olivia coleman
鄭健樂 李偉健
我認為佢演技早就影后級,不過冇Oscar姐
Clint Eastwood冇攞過男主角係有啲出奇

傳聞Gwyneth Paltrow就係咁嘅情況之下攞獎
嗰時淫魔Harvey Weinstein係製片,聽聞俾佢搞過
當年Brad Pitt同Gwyneth拍拖,大無畏地當面警告Harvey Weinstein
如果你再掂佢我殺咗你If you ever make her feel uncomfortable again, I’ll kill you.”
奧斯卡睇唔起喜劇演員
生於七月四應該已經係做得最好
不過得27歲 根本無可能拎

Jerry maguire 其實呢類浪漫喜劇會提名都幾驚喜
之後會拍Magnolia 好明顯都係仲對個獎都仲有啲野心,又好中意pta 先接

之後既佢就真係只拍自己想拍既戲
C 朗拿度
林鄭
李加超
CLS, 拎唔到真係唔抵
攞導演獎嗰陣火候夠但係太老chur唔起
佢做喜劇做得咁好都冇獎呢套容易拎獎既戲都無份
個人覺得, 其實評判即係觀眾
荷里活影評人對某些演員存在偏見
Glenn Close, Joan Allen 恐怕係呢一類
即係好似以前粵語片嘅奸人堅和西宮琴一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞