臭狐點搞

154 回覆
10 Like 26 Dislike
認真答你

你不如檢查下你啲格甩底毛, 根部對上位置0.5CM 係咪有好似有啲嘢包住條毛, 如果係, 呢堆嘢就係令到你有臭狐o既兇手

想無臭狐其實好撚簡單, 就好似想滅火一樣, 切斷其中一樣 (温度, 氧氣同燃料) 供應

臭狐成因都係一樣, 有3大原素, (汗, 有機物, 細菌)

首先, 我建議你剃哂啲格甩底毛, 等佢再慢慢生返, 原因係清除咗有機物即係我一開始講o既o既(有啲嘢包住條毛) , 千萬唔好脫毛同切汗腺因為格甩底出汗係排毒o既途徑, 無咗就會毒素聚積, 導致有乳癌機會, 不過好多人唔講, 可能呢方面生意太大, 又止汗劑, 又脫毛公司, 剃完啲格甩底毛等佢自己慢慢生返

之後, 剃毛後, 我會建議你用日日用滴露皂去清潔多汗部位, 用處係殺死細菌, 滴露皂好過沐浴露, 同埋查完後, 等佢一陣時間殺死細菌先好沖水

最後, 買個噴壺仔入啲消毒藥水, 如果要出街, 我建議你向格甩底噴佢幾嘢, 殺死細菌, 反正都無味, 唔怕香水溝臭狐, 出街前保證殺死細菌, 等細菌無咁快滋生, 最多你大汗都只有汗味

p.s. 你啲衫, 睇係駛唔駛買過啲新, 因為舊衫已經有你啲臭狐味, 加啲汗就會嚟料, 去買幾件新衫再做以上做法, 希望幫到你
消毒藥水 肯定好過 用 其他咩止汗劑, 咩咩product, 我敢講, 全部都係混水呃錢, 無解決到根本問題, 只係治標, 延續個問題, 等生產商日日賺
消毒藥水無咩副作用, 唔會瘋狂引起敏感, 除非你對酒精敏感
輸到要人身攻擊
點算?
大到咁上下 出汗就會少左好多
唔好諗割汗腺 會喺其他地方出返汗的
酒精捽閪液
連用三日可以頂到兩星期到
係用滴露皂, 唔係渣搽滴露........你有無睇清楚?
另外, 我無叫人一剃完即刻搽滴露或消毒藥水, 係出街前, 如果你習慣係出街前剃毛, 咁我無就無咩好講

可能我係男仔, 以上係個人經驗, 而家已經無哂臭狐問題,
果酸無用過, 唔敢評論, 消毒藥水係殺菌, 進入無菌狀態,
果酸係降低ph 抑制生長, 但無殺菌, 而出汗會沖淡效果,
所以你可以考慮下個效果係咪真係可以keep 到12小時?

滴露洗衫當然都有啲效, 但你睇返樓上人地都講, 啲味入哂啲衫, 點洗都無用, 我睇你回覆, 應該都係無臭狐問題先會咁答

唔信我唔緊要o既, 你有好方法都可以享, 不過唔係廣告講咩就信咩, 好多時都係為咗昆你keep 住買keep 住用, 為銷量
大家可以用科學啲o既方法試一試
本身都有 , 試過浸完溫泉 之後成個月都都無味 但一個月後慢慢又有返
華潤有隻香體粉

用一星期就好
女定男
女我ok
陣味係咪胳肋底發出嚟
華潤堂/HKTVmall 買盒無患子鹽
~$100
去藥材舖用十元八塊,買一大舊明矾
夜晚沖完涼,抹乾身,將舊明矾濕少少水,搽落隔肋底三至五秒
包你成日都冇嘢
呢隻都好用$49
臭舊衫要換哂佢
以前試過唔記得搽野出門口
用消毒濕紙巾抹下就好快冇味
首先, 我無話你唔科學, 你所講o既果酸同角質層又點會唔知係咩, 不過你講毛根嗰啲係角質層, 我唔敢肯定嗰啲就係, 因為我無攞去化驗過, 我只可以話係有一層有機物質, 喺呢個層面上咁講係比較準確。

再嚟係果酸, 我都已經講我無用過, 我唔評論有無效。但只係降低個pH 而唔係殺死細菌, 我就比較覺得有隔山打牛FEEL, 我都唔知你有幾大汗, 但查幾下就可以改變皮膚12小時表面個pH, 仲要好似防出汗沖淡效果, 我個人係比較質疑成效

而我所指o既科學啲o既方法上面已經講得好清楚, 係直接殺菌, 及去除有機物, 你都睇到有幾位巴絲上面都係咁回覆用酒精係直接了當去處理呢個問題,

第二, 噴嗰下就即刻無味, 証明立即殺菌係有效, 之後出汗有返味, 係因為有機物無清除好, 汗, 剩餘細菌加有機物, 又再產生化學反應, 所以又有返味, 所以殺死細菌 加 清除有機物係最有效

第三, 而家出街, 好多人都帶一支消毒藥水噴噴出街, 就算要補噴好方便, 好過帶多支出街

第四, 係你無睇清楚我講係用滴露皂定用滴露

第五, 毛底角質層要清除, 剃咗佢係最好方法, 用果酸溶解去角質層係要一段時間, 慢慢溶

老實講, 睇你啲回覆真係好似做緊廣告, SELL呢支PRODUCT 咁, 如果影響到你生意, 我講句唔好意思!
Ching呢個牌子唔洗請PR落廣告囉
你試吓去護膚Po睇吓有冇人唔識先啦
你用其他果酸都得㗎喎,而家普遍到萬x屈xx都有得賣啦,我係咪又幫呢兩間嘢賣緊廣告呀?
你啲廢老式回答好難頂,又唔肯接受新事物
你識得果酸就知traditionally唔係用嚟做deodorant啦
又唔去google,又未用過喺度廢噏死撐
係咁有機物有機物,咪即係老泥囉
不過我呢世未試過污糟到有老泥積聚
如果係咁你剃毛清潔下係真係好有用
好開心你終於無臭狐
斬掉重練
由佢
睇醫生啦
睇YouTube話杜鵑花酸都得,係咪真?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞