AKB48本家討論區 #106 行天優莉奈生日快樂 / 全部節目:OUT OF 48

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
https://youtu.be/30t64K0ZYNc

本回主角 留意22、23條

鎮樓圖

感覺唔同哂既岡田奈奈2.0 Ver. INO

設定黎

雖然最近推得勁慢,但本區宗旨係悠閒既聚腳點,唔求一個月爆po,但求大家得閒貼下圖吹兩句就好,歡迎各路人馬加入本家大家庭

蒙大家錯愛,本PO可以開到106,想再次重申開番本家PO既原意係希望俾各位本家飯有個集中地吹奏自己個推,無論貼圖又好、放mb活動既情報上黎又好、打機過唔到、番工辛苦吐苦水,甚至想FF講自己同MB已經有默契,心入面有各自既位置都無問題

明白到現今世代好多48飯都係各團互走,亦唔介意大家偶爾貼下其他分團既成員介紹俾其他會員知道,總之唔好貼到或宣傳到呢度變左100%既分團討論區就可以

其實呢邊規矩好簡單:
1. 唔明或有野想知可以問其他巴打或google。
2. 討論過程實有爭論或嘈交,基本上唔好人身攻擊就得。
3. 明白到呢個世界上無一個MB係完美既,黑還黑、恥笑還恥笑,唔好太過分傷到成員既飯既感情就好了。
4. 8仔算唔算本家?自古以來就係本家神聖不可分割既一部份有人算有人唔算,呢邊無咩所謂都歡迎討論同吹奏,不過今年4月就會正式融入本家大家庭。
5. 本PO歡迎mb生日圖海洗1001,唔好分開2日洗就ok。
6. 萬一真係咁唔好彩有會員唔小心自爆左,麻煩大家唔好引用落去
7. 如果係吹奏46團或想撩人過檔請麻煩番去46團既相關po,有緣既話巴打們自然會過去睇
8. 通常啲會員掛住某mb神id但吹奏既永遠都係第二個
9. 係夢裡面乜都有
10. 推牙達既世界仔既世界並唔存在
11. 本家有新單未牙?
12. 本家區傳說三大黨派:小栗派(絕不承認)&柏木軍(半死)&瑞葵組(潛水),都市傳說,話時話天下三分但得柏木瑞葵同奈奈轆轆, 仲有彩希生日有圖海爆po[/s]
13. 你今日找左握手數未牙?
14. 本家真全純血單曲已成常態
15. 支那狗還我實體握手會
16. 連NGT都仲可以出到7單
17. 連NMB都出左4專但本家既10專呢?
18. 以為睇垃圾泡狗就好似高人一等咁,得喇得喇,知啦知啦,叻啦叻啦,行開啲啦,屌你老母
19. 宇宙大事:11月7日係轆轆既生日
20. 本家被支那武漢肺炎害慘既新希望:萌夏豬琪BB
21. 連__ __都出到寫真,幾時到瑞葵同轆出?
22. 5/10/2022,11:02:22既安部若菜巴:
上網:行天,bb,奈奈
現實:who
23. 28/11/2022, 11:04既桃月なしこ巴:
如果日本贏到西班牙 咁我唔愛行天優莉奈了
24. Anyone But......
25. 事實陳述:轆係大波長腿美少女,平時收收埋埋只係低調隱藏實力,等佢出寫真個陣你地就會知道佢有幾勁。

終極FF範例:

其一:有一天我的女兒跑過來問我:“爸爸爸爸,你最喜歡的女生是誰?”我說:“是(自行填上)啊!”女兒哭了,女兒哭著跑到她的媽媽面前,抽泣著說:“爸爸最喜歡的女生不是你!”老婆一臉漠視的看著我說:“那這個笨蛋喜歡誰?”女兒抹著眼淚:“是(自行填上)”,老婆低下頭甜蜜地笑了,她想起了自己當年用過的那個藝名。

其二:昨日夜半時分睡不著在床上躺著滑手機,看到(自行填上)的討論區下面支持的ファン這麼熱情,心裡甚是替她感到高興,此時老婆轉過頭來督促我早點休息,想想也是,本人都在我旁邊了為什麼還要看討論區呢

一切既知識:
http://google.com

特別鳴謝會然I am Mary:

https://docs.google.com/document/d/1qFHsr_JzhWwiRAkGOCu0185Od67ERVVM63E1bj309o4/edit?usp=sharing

握手流程攻略 KEEP住UPDATE

其他諗到再加

留名
NGT未收檔 有好多良曲
佢地得番歌
留名

世界蛇痴左邊條線
係咪有咩誤會
48小時留名後補
竟然提早幫行天慶生
反正都捱唔到去正日啦

唔通會有人想圖海爆po咩
連行天都有得爆post

My only one Momoka🫶🏻
無啦啦爆po爆到1002 LM
我家姐

我鄉下嘅青梅竹馬

我師妹

我同學

我阿妹

我細妹

48小時生活圈
宇宙 sir 反奈奈反到要1002先肯開 post 慶祝生日
世界蛇竟然開個咁既topic名
終於生性
個人輕鬆開心到好似唔知搣甩咗啲咩長期頑疾咁

我老婆

我細妹

我老婆好友

48生活圈
而家係新NGT
個po名🫰🏻
你自己又唔開
你po霸
25. 事實陳述:轆係大波長腿美少女,平時收收埋埋只係低調隱藏實力,等佢出寫真個陣你地就會知道佢有幾勁。

面對現實未?
隻狗個樣幾咁無耐,好想代替隻狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞