聯儲局周一緊急召開理事會閉門會議

214 回覆
146 Like 3 Dislike
咁不如你講下
呢啲銀行都係畀啲新公司開公司戶口
個個講到美爆咁撚樣
以前FED太遲出手太樂觀
而家個市場老散亦太樂觀
耶倫:不會考慮救助矽谷銀行

美國財長耶倫接受電視訪問時表示,正與銀行業監管機構密切合作,應對矽谷銀行的倒閉事件並保障存戶,但她表示不考慮進行大規模救助。

個個總統都要做
奧巴馬都要咁
Investing.com
@Investingcom

*YELLEN: AMERICAN BANKING SYSTEM IS SAFE AND WELL-CAPITALIZED

*YELLEN: DEPOSITORS DON'T HAVE TO WORRY ABOUT LOSING ACCESS TO THEIR MONEY

*YELLEN: PEOPLE SHOULD FEEL CONFIDENT THE BANKING SYSTEM IS SAFE AND SOUND

·
23m
*YELLEN: BEEN WORKING ALL WEEKEND WITH BANKING REGULATORS TO DESIGN APPROPRIATE POLICY

*YELLEN, ASKED IF A DEAL CAN BE EXPECTED BEFORE ASIA MARKET OPEN, SAYS WORKING TO ADDRESS SITUATION 'IN A TIMELY WAY'
即係搵到公司救
SVB其實有人肯接嘅,缺口真係唔大
咁撚狼
死都唔救 唔認衰仔
不如唔好咁懶
搵吓EQ 咁多年美國通脹係溫和
再理解下美國印錢原理
可能你會諗得通美國宜家發生咩事
一個國家印錢唔係問題,問題係幾多人掌握啲錢
根本好多IT職位都係無用
做埋啲垃圾嘢出嚟

同金融佬差唔多
你諗下嗰啲公司
有幾多間係已經唔望佢收支平衡

已經唔望佢賺錢

成日講虧少少錢都無問題
其實唔少大型tech 公司
都有錢係入面
其實係雙向,因為d客提錢所以錢行先要蝕賣d美債攞返錢俾客提錢。結果死亡旋渦循環,蝕錢d客就越驚就更多人提錢,之後要賣更多債套現,銀行就蝕更多d客就更驚,再加管理層配股發CB,結果變成擠提。
啲startup 咩事?
你好似無講過野咁
你講果啲咪一早報紙講過
拜登朝早致電鮑蛇:玩夠啦,收手啦,減息啦
半澤直樹又要出場
暴力QE

期待印 1000面值 USD
連登經濟學家
瑞信又咩事
1,000,000 USD 紙幣 兌 £1,000
敗登 : 屌你呀鮑 !!! 請俾面2024 我同DEM選舉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞