<絲打入> 有無25歲以上單身既同類?

426 回覆
16 Like 9 Dislike

你做緊咩工?
一係參加下D興趣班,之類既野囉

Sales
返工都夠攰時間又難就
我認我懶

一係交友APPS,最容易
不過我就好憎呢D APPS

無啦呢啲好多伏

大把伏,條條仔都係想食女

好多美容sales

你做緊咩工?

Sales
返工都夠攰時間又難就
我認我懶

無啦呢啲好多伏

好多美容sales

介紹下
第一次拍拖同女友拍咗6年半 而家分開咗1年
27歲既我對愛情已經完全失望 覺得冇好過有
而家會想keep住單身 冇拘束仲爽

過多一排 就唔係咁諗
乜都少一半
少一個人分享 感覺少一半

過多一排 就唔係咁諗
乜都少一半
少一個人分享 感覺少一半

每個人諗法都唔同
我偏向一個人自由自在既感覺遠大於
一個人孤獨寂寞既感覺

你做緊咩工?

Sales
返工都夠攰時間又難就
我認我懶

無啦呢啲好多伏

好多美容sales

但係都有成功例子喎
matching 活動你地會唔會去?我諗爆頭都唔知點識仔

其實唔係淨係男仔,同個一般FD出去唔出聲都悶啦
你試下當同FD出街傾計囉

首先要有個對象

同事啊,同學啊果D無咩

同性朋友都無幾個
異性更加唔洗講
出黎做野份份工都全女班
已經半放棄

越大越難搵到個啱傾又不計利益既人做朋友, 同事尤其啦, 無辦公室政治已經執到

岩呀 !呢家呢個年紀!
又要岩傾!
又要唔計利益既人做朋友好難架!

始終唔係18、22!

就算岩傾
只要一辭職就唔會再點聯絡
同同事硬係好難做到真朋友

其實唔係淨係男仔,同個一般FD出去唔出聲都悶啦
你試下當同FD出街傾計囉

首先要有個對象

同事啊,同學啊果D無咩

同性朋友都無幾個
異性更加唔洗講
出黎做野份份工都全女班
已經半放棄

越大越難搵到個啱傾又不計利益既人做朋友, 同事尤其啦, 無辦公室政治已經執到

岩呀 !呢家呢個年紀!
又要岩傾!
又要唔計利益既人做朋友好難架!

始終唔係18、22!

就算岩傾
只要一辭職就唔會再點聯絡
同同事硬係好難做到真朋友

啱, 啲人好現實
我一離職啲飯腳就無聯絡
係fb知我失戀先黎話約食飯
根本就想八卦
單身最主要原因應該都係圈子細

你講得好啱,要將圈子擴大就係要靠身邊已認識既人去介紹啲唔識既比你,再係呢啲人身上認識更多既人 但現實又邊有講咁易

對,朋友無盤介紹。。

你講得好啱,要將圈子擴大就係要靠身邊已認識既人去介紹啲唔識既比你,再係呢啲人身上認識更多既人 但現實又邊有講咁易

學校/工作/朋友
speed dating交友app個啲都可以既, 但我唔會試啦

但去識一個人已經好攰

好矛盾
識得有個女仔(做教書)
佢自己上左岸,識左個男仔做紀律部隊

佢d女同事全部接觸唔到男仔
佢就將d女同事介紹比佢d男仔fd

幾時都話識人好過

但去識一個人已經好攰

好矛盾

尤其對內向既人黎講,每次要social都覺得係扣緊血,同啲唔啱傾既人出去一次更加要一個人獨處一排先回到血
好辛苦
識得有個女仔(做教書)

幾時都話識人好過

識人好過識字

但去識一個人已經好攰

好矛盾

尤其對內向既人黎講,每次要social都覺得係扣緊血,同啲唔啱傾既人出去一次更加要一個人獨處一排先回到血
好辛苦

係..
格硬將自己變做另一種性格好攰真係
其實好多人都係用apps去識新朋友,雖然好多伏,但都會有例外既
睇下好唔好彩
27歲還在單身的我,係咪命犯天煞孤星,每次都爛桃花

但去識一個人已經好攰

好矛盾

好辛苦

係..
格硬將自己變做另一種性格好攰真係

Since 上次分左手之後
我唔想再去改變自己 去迎合其他人
你鐘意就黎 唔鐘意就走
好擔憂
假日會唔會自己一個出街

always

除左行街買野 仲會做D乜
我都要開始習慣下

一個人睇戲行event行展覽去theme park去旅行
有時見到D港女野會自己去打個卡,係一堆情侶之間自拍
以前會覺得一個人做呢D野好怪,依家反而覺得自己去既話覺得有趣就留耐D影多兩張相,無興趣可以即刻走,改個行程去第二度仲好
以前會為左有人陪而約人,依家約人之前會諗下約個人出野諗話題傾計開心D,定自己一個唔洗同人交流開心D,慢慢會分到邊D人係性格適合,做到朋友
所以話唔主動而拍唔到拖都啱既

成日一個人行街睇戲睇concert去旅行
其實幾正, 慘在食唔到好多野(放題燒肉etc)

點解enjoy都好
終有一日都想有個人陪下

係 已經好想搵個人陪下 解下悶

我散左2年 同你一樣諗法
FD搭FD識係最好
D咩交友APPS,SPEEDDATING都係不知所謂
不過如果你多數女仔FD的話,咁又好大競爭
人地有都留比自己,未必介紹你
FD搭FD識係最好
D咩交友APPS,SPEEDDATING都係不知所謂
不過如果你多數女仔FD的話,咁又好大競爭
人地有都留比自己,未必介紹你

咪係, 好野自己都食左先啦
識得有個女仔(做教書)

幾時都話識人好過

Miss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞