<絲打入> 有無25歲以上單身既同類?

426 回覆
16 Like 9 Dislike
香港女仔無拍拖得一個可能性
就係自己眼角高
但係又未到果個等級
其實講真女仔要搵男朋友有幾難?
會唔會係你地眼角高?成日比較?

眼角唔高
但去到某個年紀
要搵個岩傾岩性格嘅就有啲難

你做緊咩工?
一係參加下D興趣班,之類既野囉

Sales
返工都夠攰時間又難就
我認我懶

一係交友APPS,最容易
不過我就好憎呢D APPS

我都唔鍾意
好厹feel
嚟緊21歲 過多幾年到我開post

已經預左A0到老

好後生姐
仲有時間
其實講真女仔要搵男朋友有幾難?
會唔會係你地眼角高?成日比較?

眼角唔高
但去到某個年紀
要搵個岩傾岩性格嘅就有啲難

果然成熟既女仔答既答案都唔同
假日會唔會自己一個出街

always

除左行街買野 仲會做D乜
我都要開始習慣下

一個人睇戲行event行展覽去theme park去旅行
有時見到D港女野會自己去打個卡,係一堆情侶之間自拍
以前會覺得一個人做呢D野好怪,依家反而覺得自己去既話覺得有趣就留耐D影多兩張相,無興趣可以即刻走,改個行程去第二度仲好
以前會為左有人陪而約人,依家約人之前會諗下約個人出野諗話題傾計開心D,定自己一個唔洗同人交流開心D,慢慢會分到邊D人係性格適合,做到朋友
所以話唔主動而拍唔到拖都啱既
天呀 我想照顧姐姐呀
一定唔會chur親你 又唔使你煩我
岩岩25 單身左年幾無拖拍
可能性格太毒 同埋覺得單身都幾好唔洗煩
但係又覺得開始年紀大 有d擔心會唔會孤獨終老
有無咁多單身A0既巴絲呀……
講真身邊單身既多數都只係社交圈子問題,並唔係個人性格或外表問題,
當然,檢討左自己係邊方面唔夠好就改善左佢先啦,例如唔夠靚就學打扮,性格內向唔出聲就盡量主動講多d野,識多d朋友,唔講野人地對你有興趣都唔識同你溝通啦,
我覺得參加fd搭fd既活動係最易識到新朋友,可靠過咩party酒吧識果d,加油呀你地!!

利申 已尋得真愛絲
好難搵到個啱傾
始終唔係18,20,無咁多野煩
最緊要唔好急,因為一急就會好易自己呃自己,去說服自己對方適合自己
不過25歲都未算無時間,建議學下野
學下煮野食、煮中菜,或者玩下樂器咁
同埋最好做下運動 發現身邊勁多朋友同事都成日話攰/懶,唔去郁下

完全認同
下個月就踏入25 仲係A0

女25 A0??
你條件好差?

唔知算唔算差
有試過係街俾人抄牌
但我個人就無咩自信
份人又毒又悶咁
就算遇到都唔知要點開始

識多啲人 同多啲人傾計囉
擺個tg出黎肯定學到唔少「溝通技巧」

同女仔傾計好正常
一對住異性就硬曬軚咁

傾texting 無咩用

試過同個男仔出街係咁逼我講野
話唔講野氣氛好奇怪
但我覺得好攰不停搵野講
係咪真係無男仔會鍾意唔出聲既女仔

我係巴打 都好少野講
可以食飯個陣淨係講幾句野咁
對方接受到就得啦
放低tg就幫到你
單身返三個月,會開始急識人,因為出返黎social 就發現大過自己既正常男性都已封盤。。。淨返那啲都係毒毒地。。。
好難搵到個啱傾
始終唔係18,20,無咁多野煩
最緊要唔好急,因為一急就會好易自己呃自己,去說服自己對方適合自己
不過25歲都未算無時間,建議學下野
學下煮野食、煮中菜,或者玩下樂器咁
同埋最好做下運動 發現身邊勁多朋友同事都成日話攰/懶,唔去郁下

年前突然覺得自己應該有做運動既習慣 然後搞左張gym證
然後更加習慣自己去做gym然後一個人行行街買餸煮自己飯 習慣左之後更加少約人
假日會唔會自己一個出街

always

我都要開始習慣下

以前會覺得一個人做呢D野好怪,依家反而覺得自己去既話覺得有趣就留耐D影多兩張相,無興趣可以即刻走,改個行程去第二度仲好
以前會為左有人陪而約人,依家約人之前會諗下約個人出野諗話題傾計開心D,定自己一個唔洗同人交流開心D,慢慢會分到邊D人係性格適合,做到朋友

成日一個人行街睇戲睇concert去旅行
其實幾正, 慘在食唔到好多野(放題燒肉etc)
假日會唔會自己一個出街

always

我都要開始習慣下

點解enjoy都好
終有一日都想有個人陪下
26 都岩岩過埋

其實唔係淨係男仔,同個一般FD出去唔出聲都悶啦
你試下當同FD出街傾計囉

首先要有個對象

同事啊,同學啊果D無咩

同性朋友都無幾個
異性更加唔洗講
出黎做野份份工都全女班
已經半放棄

越大越難搵到個啱傾又不計利益既人做朋友, 同事尤其啦, 無辦公室政治已經執到

你做緊咩工?

Sales
返工都夠攰時間又難就
我認我懶

無啦呢啲好多伏

首先要有個對象

同事啊,同學啊果D無咩

同性朋友都無幾個
異性更加唔洗講
出黎做野份份工都全女班
已經半放棄

越大越難搵到個啱傾又不計利益既人做朋友, 同事尤其啦, 無辦公室政治已經執到

岩呀 !呢家呢個年紀!
又要岩傾!
又要唔計利益既人做朋友好難架!

始終唔係18、22!

你做緊咩工?

Sales
返工都夠攰時間又難就
我認我懶

無啦呢啲好多伏

大把伏,條條仔都係想食女
假日會唔會自己一個出街

always

我都要開始習慣下

點解enjoy都好
終有一日都想有個人陪下

係 已經好想搵個人陪下 解下悶

首先要有個對象

同事啊,同學啊果D無咩

同性朋友都無幾個
異性更加唔洗講
出黎做野份份工都全女班
已經半放棄

岩呀 !呢家呢個年紀!
又要岩傾!
又要唔計利益既人做朋友好難架!

始終唔係18、22!

20前個啲係真朋友
大家未出社會, 少比較少計算
純愛, 好pure好ture
出到黎社會真係無呢支歌仔唱
邊有咁偉大既事, 個個唔係為左利益不擇手段, 就係保護自己築成厚厚既牆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞