保險狗話AI唔會取代佢哋,真係笑死人

221 回覆
848 Like 45 Dislike
有時保險公司啲資料唔係咁公開
通常得product brochure 但要quote價好多都係要經agent做
點有時間自己睇晒咁多間
依家有咗啲比較平台就方便好多
之前外國節目有講
唔好以為電腦冇sell客

其實係轉咗手法
唔係真人面對面
而係由多媒體去做

手機apps 電視劇吖 嗰啲咁樣
啱啦貼岀嚟囉,收咁多佣金,可以加速俾人取代
所以佢咪話問靚女
呢啲先係重點
唔係能力
識玩一定拍片保障自己
珍 偷呃拐騙嚟講
AI暫時都仲要努力向保險撚學習
邊個商場有靚女可以問路
我都想去問下
問晒ai budget 期望保到啲乜 屋企有咩人 ai可以唔洗為左份佣咁push啲真係岩你既保險比你 咁真係幾好
點解商場入面仲有人問路?
怕你悶得滯炸
係囉
點解有女問要問你?

而家AI 整 J圖 做埋對答
咁要開個假女ac 扮agent 有幾難?

AI 唔會取代所有agent
係取代呢條傻尻姐
其實真係可有可無
Ai gen vr咸片
自動飛機杯/假狗
無佣收 睇班保險狗仲有無咁鐘意幫人
係呀
GDN 呢啲都已經係
佢知你有需要就比你睇
你睇到就click入去
咁叫主動定被sell?
宜家AI整啲J圖都好逼真
AI相比保險經紀,對購買保險的優勝之處包括:

1. 24小時不打烊:AI不受時間和地點限制,可以在任何時間、任何地點提供保險諮詢和服務,讓消費者隨時都能得到幫助。

2. 無人為因素:AI不會受到情緒、偏見、疲勞等因素影響,因此能夠客觀、快速地提供保險方案,避免了人為因素對保險申請和理賠帶來的影響。

3. 個性化建議:AI可以根據消費者的個人資料和需求,提供更加精準、個性化的保險建議,幫助消費者選擇最適合自己的保險方案。

4. 數據分析:AI可以通過大數據分析,了解市場趨勢和消費者需求,從而提供更加符合市場需求的保險產品和服務。

總的來說,AI在保險行業中的應用,可以提高效率、降低成本、提供更好的服務體驗,並幫助消費者更加智能地選擇和管理保險產品。

解答由OPENAI提供,一切只供参考
叫ai 整個plan comparison,其實你可以返屋企
AI唔知識唔識回佣 幫老闆叫雞
會計佬 而家都驚到瀨屎
至於cut 一半人手
AI 取代到好多account audit 功能
保險佬算啦
商場CS唯一用途就係搞泊車優惠
有時就係搵個cs counter唔識路要用機check
咁講法啫係要搵個cs首先搵到個cs
問題佢唔係女
保險從業員好多時做做下唔做
下一手跟單條友都唔會上心
其實用AI好過老老實實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞