保險狗話AI唔會取代佢哋,真係笑死人

221 回覆
848 Like 45 Dislike
梗係唔會啦,ai俾到床單我咩?最多咪得遍鹹濕故
最重要一點係跟開你嗰個ai 唔會忽然唔撈走咗去 變成孤兒單
AI正正就係識答問題

洗撚保險狗?
最簡單

我信你買左份野, 個錢係包括我有事你同我跟
但現實呢行太大流動性
呢頭買果頭就變孤兒單

如果用ai,至少永遠有個「人」跟
真係冇問路好耐

醫保都係求其網上搞店
唔了解但其實bowtie係唔係做緊依樣嘢
又痛擊保險狗AI都唔會為commission upsell 人
其實照計唔使ai, 有左internet出現資訊成本咁低嘅情況下照計agent應該老早被淘汰, 點解佢地都仲生存到呢十幾廿年
保險狗傻鳩嚟,問佢嘢仲要check呢樣個樣
仲要AI都可以展現得非常caring
因為要人搵客
A準本身設計出黎既價值就係幫個客跟返張單,唔洗個客親自入form,答到哂張保單既問題。

如果有間公司係有AI agent 跟我第一個轉過去

利申 比分別兩個仆街保險狗搞到變孤兒單之後轉哂去Bowie
邊撚個問路會問靚女,錯撚哂,
最有效率一定係問cs,但佢地好多機會比AI取代,更何況保險狗
好多人都講漏咗,Internet或者AI chatbot 係要個客自己搵上門,係被動銷售,但agent搵客、叫客介紹其他客係主動銷售。AI機械人未發展到主動搵客,所以agent 仲有得做,不過汰弱留強,agent一定會少好多。
但唔係搵男agent囉所以關佢咩事,佢都係要被淘汰
AI 可唔可以講大話先
我最憎女人最仇女,一定唔會問靚女
其實佢講得啱,有咩我都想搵個靚女保一保先
講大話邊夠人類嚟
要買幾錢先會俾你屌咁唔抵嘅嘢都做
保險狗取代返AI做Chatbot
其實走去問d CS 係旨在係撩女姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞