去完貓cafe覺得啲貓好慘

262 回覆
1589 Like 96 Dislike
同人出世讀書 做嘢 等死個原理差唔多
點同,果啲貓係返緊工
同人差唔多,同貓唔同命啫,好命水既咪比人養大魚大肉,無咁好既就要好似呢d貓cafe既貓咁打份工

仲要勁多朱古力
我去到會撩啲唔開心或者悶悶不樂嘅貓玩
撩到佢哋活潑返咁一齊玩好開心
貓做雞 咁佢係貓定雞
啲嘢難食到傻
係 浪浪別哭真係好有心嘅一間機構
想接觸啲貓玩下貓去做暫托嗰啲地方好過啦 至少嗰啲係幫啲貓
要睇吓佢究竟係零食罐定係主食罐
如果佢間嘢淨係賣零食罐,營養價值不足,入面礦物質同維他命未必夠補充俾貓貓

貓貓成日食咁多,佢哋好快飽得來營養亦都會吸收不足

當佢真正係要定時三餐食返啲營養質素高啲嘅嘢嘅時候,佢就會無胃口食,慢慢落去咪營養不良 容易病 (尤其是喺貓Cafe呢啲咁多人出出入入嘅地方,嗰啲細菌傳播嘅接觸風險高咗好多)

如果佢係主食罐頭都好啲,但係會貴啲,唔知間嘢捨唔捨得俾錢入咁多
d人去觀塘點解唔去梅子貓舍依間成間好似得幾隻貓,有晒成個種譜隻貓幾多歲,父母邊個同邊幾隻同一期領養

周圍貼晒標話唔歡迎小朋友,禁止追貓,算係比我感覺對貓幾好
你去舞廳搵小姐坐枱咁囉
啲街坊仲話個主人唔識養貓
問佢萬一過馬路 (屋苑入面既) 車死左你就後悔
心諗 隻貓仲醒撚過你班柒頭
貓醒既話就唔會成日咁多放養貓比車車死啦
去舞廳買鐘坐枱咁囉,只不過冇街鐘
Exactly
你好香港
開心香港
d貓係呢種人眼中只係用完即棄既搵錢工具
根據《食物業規例》(第132X章),如在工廠大廈內經營食物業,而其業務涉及出售或供應膳食供受僱於工廠大廈內的人士在其處所內進食或飲用,必須向食物環境衞生署(食環署)申領「工廠食堂牌照」,便利在工廠大廈內工作的人士用膳。
啲貓cafe真係搵笨柒 純食嘢
地方又細 同隔籬枱黐埋一齊迫到好似搭黨鐵咁
啲貓喺枱底捐嚟捐去 想撚下都辛苦

跟住有次同女經過旺角見到樓上有個叫貓界
膽粗粗試埋今次 一上到去環境舒服又唔錯 又多貓
每隻貓都有自己嘅籠 都叫做唔使迫一齊瞓覺
不過係冇野食 得野飲 又有包雞肉可以喂下
感覺上冇嗰啲Cafe咁商業化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞