去完貓cafe覺得啲貓好慘

262 回覆
1589 Like 96 Dislike
平時喺ig就睇得多囡囡撚貓,成日見佢地話好可愛/好療癒,於是就搵間睇下
啱啱上到去就有隻貓喺門口迎賓咁企喺度都幾得意
嚟到撚貓cafe,價錢貴啲,野食難食啲都預咗
重點係睇貓呀嘛

講真啲貓係唔驚人,但係都唔係幾鐘意人
佢地個樣完全係湊客咁應付你,摸佢地冇乜反應,唔會聞下你,唔會俾任何屎你
難聽啲講句係好似做雞咁,做到冇晒感覺
平時嘅家貓會鐘意你拍下佢屎忽,同佢玩下摸下肚,呢度嘅貓已經冇晒反應(除非你有野食,就會一大堆衝埋嚟),諗諗下其實佢地都好慘

佢地望到客嘅野食最多係望實聞兩下,唔會過嚟食,唔知係點先train到咁守規
望住佢地真係冇乜活力,日日被迫湊客真係覺得好慘

PS 頭先見到女神今日都去咗貓cafe,我又可以覆story搭嗲啦!
接客喵
其實係唔係得呢間貓cafe係咁?
遊客黎香港都覺得香港人好慘
一樣道理
大部分都係咁
自己撚貓撚得好開心嘅人有冇易地而處諗過啲貓係咩感受
從佢地嘅反應唔難睇得出佢地開唔開心
日本係咪咁
呢啲動物cafe證明咗鍾意動物同愛護動物係分得開
根本就係夜總會
餓住佢地
仲有佢地老左點 有冇人會養返咁好感情
但仲有好多人成日去,openrice一打開全部打手
喺嗰度都見到唔少人係咁拍貓摸貓自己好high好開心,但啲貓就...
貓cafe啲貓本質同陪酒坐枱差唔多
職責係陪客玩同俾客抽水
好多人都唔理其他人嘅感受
更何況動物呢
鍾意咪會幫襯囉
真係愛護動物嘅自然唔會去呢啲地方㗎啦
返緊工係咁啦 咪同人一樣
唔係要打沉所有貓cafe 但你地嘅快樂係建築喺貓咪嘅痛苦上
仲要食貓cafe啲垃圾野 整碟意粉收百五蚊 買杯野飲貴過starfucks呢啲高級咖啡店
同意,人大左又有養寵物,感受多左動物開唔開心,而家動物園都唔會去
之前係觀塘ubxxx cafe做過,入面間貓房仲細過我間睡房,一收鋪就將5x隻貓塞晒入去,3個大籠7個貓砂盤9張膠床仲臭撚到仆街,唔講以為自己去咗繁殖埸,個老闆仲話記住有客嗰陣要閂左貓房門先好開入面嘅燈,因為唔想比客見到入面係點
呢間openrice成幾十k收藏 見到好多人都去
成五十幾隻貓咁多點管理得好
call g
call cat
啲貓會坐人大髀勁耐
個feel堅似陪酒
開名未?
子非貓焉知貓之樂?
先唔講啲貓嘅生活環境
但你講佢地果啲樣 其實就算家貓都大把係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞