定期存款邊間好? (19)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係所以純粹同大家講下,我都唔會續
三球呀!!!
想問下有冇巴打知
招商永隆開戶使唔使預約?
THX
我已經預約咗
巴打 打去約定walk in?
我路過留咗電話,佢夜晚打咗俾我約時間
Mox: 搵夠了

話時話, 幾個月前渣打馬拉松一百萬定期有2600, 果2600大家收到未?
又縮水了
同求
如果少錢又做得到佢D任,額外加多3.3 bonus其實又唔係咁差,宜家黎講
啱啱收到呢個月mox個“變相定期”推廣

1.於2023年3月31日或之前,存入以下列表指定的新資金,即可賺取高達HKD2,400獎賞,相當於在你的新資金上獲取3.3%活期存款年利率! 2.每日維持2023年2月平均港元存款結餘2與指定新資金相加之總額,直至2023年7月15日。 若你錯過了2023年3月31日的限期,記得於4月15日或之前存入新資金,亦可賺取高達HKD1,900獎賞,相當於在新資金上獲取3%活期存款年利率!
(for $250000 assuming 你本身無擺錢喺mox活期,)

加埋mox本身活期基本0.3%+目標任務0.5%,如果有資金啱啱好時間unlock無處去嘅話,淨係計嗰三個半月/三個月期嘅話都有接近4.1%/3.8%

不過最多都係得嗰250000,叫做好過無咁
(同埋萬一佢後面月份活期任務改玩法,無咗嗰個活期目標任務+0.5%就有機會些少中伏)
HKD?
咁我玩緊佢上個月個4.2%
咁係咪可以叠加? 有無咁著數?
好似真係得?如果你2月最尾幾日先擺錢,應該2月平均結餘計得好少,補多一兩三萬就得(not sure,載定頭盔先)
如果你玩左上個月4.2的話你個2月平均港元存款結餘會高左,你要根據佢計俾你個2月平均港元存款結餘再加錢入去先玩到今個月個3.3

不過你2月4.2果轉到期果時筆錢唔可以攞走曬/攞一部分,因為會令你3月3.3果轉最後個月因為唔夠錢而fail得翻部分bonus/冇曬
我就係咁 我二月最後個2個放左25萬。。但平均 只係五萬多。。。問題係佢點計新錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞