定期存款邊間好? (19)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
extend左
咁都玩得過,擺過去到5月尾,高過ML 1.6%
但之前5月尾完左downgrade得唔得?
開啟星展綜合戶口的最低要求為港幣存款 200,000。

想downgrade做咩戶口?
諗住食完高息期到5月就抽返d錢去M.L acct 渣,除非到時佢舊客仲有3%+咪留200k,但估都唔會有?

現有信用卡客應該都ok?

“新客戶並不適用於在成為新客戶當日(「成為新客戶日期」)之前 18 個月內曾經是 DBS Account 客戶或星展豐盛理財客戶”
手機開戶難唔難搞,3m 3個月唔做任都有3皮袋,真係好好
而家邊間新客開戶抵,定存rate 又高?
我本身有ML,當食多1.6%渣。但現有信用卡用戶應該唔當”DBS Account 客戶“?
個人理解就算唔係豐盛理財戶口都有存款限制

「對於星展銀行戶口顧客,如連續三個月平均個人理財總值低於HK$200,000 (或其外幣等值),須繳付服務月費。」
咁食完佢呢2個幾月高息,代價要放200k係佢到至少一年先可以downgrade我估,到時呢200k就要硬食低利息定存我估。
dbs都係想吸錢入黎開戶,年中就cut優惠
睇terms應該唔當
thx ching,咁都開得過,呢2個幾月多1.6%
東亞好似都高?
到6月cut埋戶口得唔得
我想擺3m落去
similar case,等大家一齊研下。
同問
得既呢幾日去搞
DBS 本推廣並不適用於現有星展豐盛理財客戶或在成為新客戶當日(「成為新客戶日期」)之前 18 個月內曾經是星展豐盛理財客戶的客戶或被本行安排晉升星展豐盛理財客戶的客戶。

https://www.dbs.com.hk/iwov-resources/pdf/tnc/20230301_Treasures_Acquisition_tnc_zh.pdf
我星期再二去問
Refer 有$1500😂,如果問左可以downgrade/cancel我就開戶
可以對分refer
等你報告
x3
1 月時重有 2個 $4500
開戶 800 + EDDA 500 + 出糧 + referral
之前11, 12月開戶最抵玩
擺1M 在戶口2個月送多6500
唔知依家仲有冇
而家$1M 好似得番HSBC 有迎新, 但息不高, 自己計下數
得幾皮就唔好搞咁多嘢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞