接唔接受到自己30歲人仲打份垃圾工?

591 回覆
842 Like 91 Dislike
你成日拜果個球神咪主角
你咪擁護佢既低級npc 之一
搵5皮以上
加番工唔洗做先係贏家
做返個有公德心嘅人啦
試完唔啱,折返好自己擺出去原位啦
有家教嘅小朋友食完m記都會自己拎去垃圾桶到dum啦屌你
好多人唔肯講佢點努力
底薪+佣
大家咁話,而你就係球神嘅手下敗將嘅低級npc
EN?
真,兩者都係冇人care,點解唔做一個7,80k/m既人

咁撚清高走去降薪呀嗎
人各有志,但我覺得咁樣好撚假囉
60歲後無錢生活辛苦咪結束生命囉
當你31歲既時候就會接受到你30歲仲打緊份垃圾工
叫G
好似大陸揸的士咁,係北京係揸車,係河南又係揸車,個收入已經差幾倍
咁又係

Linkedin 囉
球員果種係邊類
演員
增值下囉
一日洗80k就有錢喇
你個名
出面啲post話中左6合彩頭獎都要就住就住洗
做緊扎鐵 我未到大工都搵到4-5皮
但我幾羨慕啲人即使萬幾兩萬但番工無壓力
興咩趣丫,之前就係跟興趣條線曬咗好多時間,結果出到嚟乞食,自己嗰行升又升唔到,做又做到成隻狗咁先得個萬零蚊。就算係興趣都唔會開心,極後悔揀咗呢啲嚟讀,人生污點

依家30出頭on on 99咁,重新入一個新行業,但個心態好頹,又係唔知啱唔啱自己,又一把年紀,見啲後生好醒,20歲出頭就知道自己應該要入邊學揀咩科都好,唉…

香港來來去去都係嗰啲咩護士,工程,PM,finance,IT,data analysis,老師,audit….

冇一樣有興趣,好蝦d唔鍾意數學,唔鍾意日日返工對住電腦嘅人
首先你要有向上爬既心囉今年啱啱30乞食科畢業 頭幾年做野無方向係咁轉工 轉到終於有行自己啱做 就隔1 2年跳下公司 依家34k
朝9晚6無OT 但係都諗緊之後要去邊 魚唔過塘唔肥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞