接唔接受到自己30歲人仲打份垃圾工?

591 回覆
842 Like 91 Dislike
做乜唔移民?
我仲衰
只係坐係個partitation入面既NPC
接受唔到自己,但接受到樓主,世上總要有些廢人,人人都心想事成,世界就大亂。樓主應該安份守己繼續做廢柴,回家打機唔好成日諗點上流,搵返個大陸n手肥閪娶左佢生班細路咬老緩,咁日子會過得開心D。
英文唔好? 記一隻字=人地睇十隻字
學歷低既通常窮家長字都唔識多個 又唔捨得比錢補習 一代傳一代
不過依家好好多又有ChatGPT 又有手機字典 又有Youtube
啱啱畢業 同屋企人住
三皮野都唔係好夠
唔覺得,住公屋,唔買樓唔生仔
唔知有咩分別
所以咪有班人成日搞事叫人唔好返工, 等自己可以上位
如果佢個套係WORK,
社會就跟左佢個套啦
呢到資本社會黎

當我認同藍領要相對加返人工
你真係要入去試下先知地獄程度有幾高
朝早7點返到去至到10點呢段時間不停上貨
你諗下,u記咁多人買,一日返百幾箱最少
到開舖個陣就要服侍鳩客,叫賣,折衫,散貨,收錢,幫人度改褲,最撚慘嘅就係散貨,fitting長期一堆鳩客試完就咁比返你,堆到成座山咁高,全部要折好散返原位,做足一日狗終於刪舖你以為就咁完?
sorry,要折撚曬全場d衫先比走 日日折到凌晨先收工係基本
搵7, 80k的確係比搵萬幾蚊勁喎(收入上)
而且樓豬又無講有問題只係問接唔接受到
同埋你最後個句直頭係傻閪先講得出因為自己成段都係無邏輯無力去反駁人, 然後就夾硬拉有錢人落水支持自己有錢人咪一樣當7,80k收人既人係垃圾, 咁樓豬當你係垃圾又有咩唔岩
好心你呢D廢物,得閒就諗多d野,唔好一黎就起哂鋼衝出黎柒
原來啲藍領辛辛苦苦返足幾十年工
係佢眼中係放棄人生
邏輯論述就係揾10k 同 70k 分別不大
都要死做爛做
日日係度互相批鬥冇意思
係第二個階級黎睇只係笑話
屌你唔明咪出聲,唔洗係度扮野
叫人唔好返低層工,有咩"上位"可言
接受唔到
點解人地啲工咁有意義 我嗰份咁柒
個世界就係要有高中低層先運作到
分別不大 ? 你肯定係10k個個
原本做到條撚熱到條撚有2皮半

之後現在轉左份得萬幾既R頹廢扮工室工

大家選邊份
你又錯la
我揾70k
揾1xk個陣都以為好大分別
就係試過先知冇分別
31歲
垃圾工無前途不過穩定
兩萬中人工無屋企人無樓住公屋不知過得幾爽
你話你700k都得添
冷靜D照下鏡,睇下自己個樣, 同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦 世界好公平 如果人人都心想事成 會天下大亂 世上總要有你D咁既廢人
放長線釣大魚, 個陣連公務員都走左炒左一班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞