接唔接受到自己30歲人仲打份垃圾工?

591 回覆
842 Like 91 Dislike
自己做得開心咪得
起碼有musk 哥一半人工先叫生活
睇你自己想要咩,千祈唔好同人比,比唔完架
知自己想點生活就可以計劃吓,如果唔係都冇嘢做到
睇年齡啦
正常u grad 30歲就50k咁上下
去到7-80000一個月係咪永遠唔會失業?
根本就係際遇
sogo都仲有既 主要睇你賣開乜
年紀大小小既賣家庭用品會比較好
香港做飲食真係地獄hard mode 同倒垃圾無分別
中間落場呢d垃圾文化真係唔知點形成
好多半夜頂假期既拎晒野番去訓
認真問 你點生活
住屋企既
間唔時交下家用?
點解唔報考紀律部隊同公務員

窮人出身重想揀咩
唔係要根深柢固對有錢人同窮人一視同仁
但唔好極端到下下話低收入人士係廢人
連登高登有一撮人真係好興講冇幾多萬係廢人
「哈哈死傻仔做依啲工呀 我做佢死左佢算」
依啲人唔單止極度仆街仲要矛盾
好唔抵得有人地有錢 但又睇唔起窮人
同時又好中意有窮人存在 有人墊佢地底
我都可以學佢地嘅口吻講
會哂時間去理人地啲野諗人地廢唔廢即係你都係廢人啦
未又係失敗到要搵個搵1萬嘅人黎踩抬高只係搵幾萬又懶係大袋嘅自己
係咪平時見親有人做7仔M記都要咁諗一次
要人生幾失敗先會成日咁諗
我得5 雞
我用正常香港生活總消費水平衡量自己份糧同兩萬蚊咪得。呢個係常人會感興趣既話題。
我洗乜跳到去富豪級別去度自己。如果要咁先可以討論咁冇水吹。

逢討論比較,就拉高所沿用既標準拉到荒謬咁高,再指責你個比較原來係荒謬。逢親聽到都覺得呢講呢啲野既人 illogical 得黎都應該係個 conversation killer。拋窒到人喇得未。
我之前返個間冇落場
返1130-11
返工放工一個鐘 咁就冇咗成日
做到周身痛
好彩宜家返補習 坐起度改下野教下又幾百
每個行業都有一層層咁睇
都係上面望番落下面嘅啫
做到最高又會有佢嘅難處

根本返工呢樣野就已經係on9
無分10k 同100k 嘅分別

夠食就算啦 呢啲無得咁樣去比
無業 接受到
利申有樓
番工為左溝下女姐,更衣室扑下野又一日
唔會

提前係我發撚左達
10k點樣夠食
咁多正評
出面d post有8000萬都退唔到休
哩個post 月入萬幾都夠洗
屌你贏咗啦 好過香港啦
崇洋崇到傻閪左?
咁樣叫祟洋??你大陸仔嚟㗎?2014 2019 訓撚左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞