多倫多生活討論區 59

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
圓明園
where?
尋日lunch一個人叫個午餐加個茶餐 連貼士$25
好rich
近近地Lake Simcoe試下先 未去過冇概念
我都search到呢個
係我想要嗰種傳統嘢
搵日去試
你做緊咩post先
Data science 好大
食咁多野
佢而家算最好食
不過都已經比以前差咗,對上一次去,個合桃糊比以前稀咗
但點都好,千祈唔好去架勢堂,難食到
https://ultimateontario.com/where-to-see-the-northern-lights-in-ontario/#:~:text=The%20closest%20place%20to%20see,hours%20north%20of%20the%20GTA.

Torrance Barrens Dark-Sky Preserve
The closest place to see the northern lights near Toronto is Torrance Barrens Dark-Sky Preserve which is northwest of the town of Gravenhurst, about two hours north of the GTA.
口痕
同埋佢做緊第二個餐66折
我仲叫咗凍飲 要加$1.75 係咪好痴線
不過老實講 佢個西多食過幾次 都係做得麻麻
$250喺我眼中已經叫貴
我同另一半每個月加埋唔過$400
即係平均一人200左右
你地食咩
雖然話呢度係運之國,華人都會有好工,但華人伏工佔嘅比數太大
大陸都有好人既
每日有齊菜飯肉 至少2個餸
有時豬 有時牛有時雞有時魚咁loop
口痕會食下啲急凍千層麵呀 公仔麵呀 烏冬呀嗰啲
不過好少食外賣就真嘅
但$400講緊係計埋啲買日常用品 洗潔清嗰啲
我反而好奇點解你地會咁貴
華人個mindset唔會當d員工係asset, 同鬼佬果套work life balance兩回事
善用起底功能
正式宣布Harvey’s係最好食既快餐
午餐pack個三文治
淨係啲cold cut都$2啦
晚餐西超雞髀肉 一餐都食咗$5
最近想試Popeye's期間限定嘅魚柳bell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞