Asics Mizuno 集中討論區 (3)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
我打去問佢咁答嘅
深灰街鋪有喎
依對呀
深&淺都有呀
即係個店員呃我
我再周圍掃下
會比HOKA 個d 硬
但係係有彈力個啲
最近似我估係ultraboost 個感覺
其實mizuno日本官網係咪都可以順利用香港信用卡俾錢? 有啲日牌係只收日本當地信用卡,真係冇計
我唔太清楚宜家個情況 因為我幾年前已經開左ac save左張香港卡一直keep住買
但係早幾個月出左另一張卡 想用新卡黎找數個陣佢話唔比用error
同埋宜家入日官網 佢check到你係海外ip都會彈buyee/ worldwide buy之類既野 以前係無既
我覺得係最近多左海外人買日官貨 所以佢地做翻d野

所以我宜家都唔敢del舊卡資料
睇完上面留言
結論係咪唔好係香港買mizuno
個價mark up咗好多
本身見佢最近咁活躍 仲想入手一對試下
先唔講mizuno宜家仲係好小眾 係日本都唔係多fans
外國基本上更加少貨 asics宜家先開始係外國上升緊
mizuno起碼仲有排
加上佢d特別collab好多時都係日本限定 而且仲要貨量唔多
香港其實已經算好好 都起碼叫跟住日本方面8成都有得買
所以佢敢mark up都正常la
當然你買到日本官網就一定最平
其實mizuno日本官網係咪都可以順利用香港信用卡俾錢? 有啲日牌係只收日本當地信用卡,真係冇計
我唔太清楚宜家個情況 因為我2年前已經開左ac save左張香港卡一直keep住買
但係早幾個月出左另一張卡 想用新卡黎找數個陣佢話唔比用error
同埋宜家入日官網 佢check到你係海外ip都會彈buyee/ worldwide buy之類既野 以前係無既
我覺得係最近多左海外人買日官貨 所以佢地做翻d野

所以我宜家都唔敢del舊卡資料
原來對沙色wave rider 10淘寶任買 點解香港同日本會完全冇貨
咁唯有等下次出好野個陣睇下買唔買到。我覺得mizuno 既鞋都幾有潛質,著落舒服又襯到衫
對wave rider 10同beta都幾靚又好著
但新出d配色麻麻地
想問wave rider 10係咪true to size?
Beta隻啡色幾靚,但個鞋底迷彩
長度係但wave rider 10鞋頭比較slim 腳闊最好買大半碼
真 舒適度真心高
對digawel感覺幾靚
可惜香港無

黑色果對實物上腳都可能唔錯
灰色都ok 但個底都係迷彩同埋麥頭係黃色
我喺德福搵到對nyc了,個店員真係呃我
仲要有9折
你運動家會員? 呢對都有九折?
德福運毒家對面間新專門店呀,佢問我俾乜我話俾卡之後有9折,佢仲有對深灰
不過對嘢實物同官圖個色差都幾大
仆街 喺運動家d asics店佢冇同我講有9折
Wave10 係咪著落同kayano 14差唔多
姐係官方自己冇曬貨 要搵經銷商果啲專門店
咁撚搞笑但係德福專門店都係運動家架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞