香港本地Hip Hop Rapper討論區(2)

995 回覆
4 Like 12 Dislike
笑鳩啲gang gang shit, mk autotune
Wolfe - 唔好意思 (Visualiser)
https://www.youtube.com/watch?v=AQmzWe9ZCnE
但搵petpet feat
Dvk., Nathie - 藤原效應 FUJIWHARA EFFECT
https://youtu.be/I89ciTFBSOA?si=HzUQfOQI3voDpRu2
Production好癲
Dvk.
我係想問點解佢會突然彈出黎 fd子?
好鐘意聽將軍首青紙!
另外想問 有冇師兄有去DiInternet個concert有錄片🥺
我估係?
一開始知有呢個人係佢同polar G出左隻黑鈔票
可能老表黎
有冇人去搶耳?
已經有段時間 不時會諗起以往既回憶
講真 隻歌佢有feel過polar g
慢慢覺得polar g mamaday
最後爬既個張枱 係咪仲有我既痕跡
threads 咩事
見到唔少rapper 屌 但唔知係邊件事
一開始係有條友衝出嚟話啲香港聽眾好柒

之後大家就喺到講,其實係auto tune 用法問題,有好多人都用得好好,只係byejack佢用得唔好,首歌出到嚟又唔好聽咁

開po條友駁唔到就覆廢話

但條友又係柒柒地,自己一開頭喺度話:咁把炮自己整隻歌出嚟
但之後又話其他人企喺「講馬要跑得快過隻馬嘅高地」明明佢先至係

之後開po個人就比人圍剿,byejack自己都未講啲咩,佢又衝出嚟,佢真係最大輸家

後來就有啲rapper加入戰場

呢個係木sir

Friday

88佢突然入咗戰場狙擊一個meme page,事源個page話佢啲詞好柒之類但第日起身又見佢剷曬啲threads

最後一開始條友笠水del po

連隻中指都del 埋淨低啲餘燼喺到

有條threads幾好笑
https://www.threads.net/@852memes/post/C0MlGk4yIzL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Byejack(嬰兒期)

大概我睇到係呢啲,其他人有補充可以講
你詳盡到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞