媽咪,我比人拉左啊

181 回覆
62 Like 3 Dislike
試過偷影人地條女之後同班fd兇返對情侶轉頭

原來成班mk仔欺負對情侶就唔係96, 97小朋友,好威威呀mk大叔

依個世界多d你依d正義撚就好
現實根本冇人幫對情侶
連拍片既人都冇

所以你就要影人?
咁點解影完要兇鳩人呀 mk仔

唔通企係到認錯?
我地有叫佢報警架喎
只不過我死口唔認,同佢地講叫佢地咁確定我有做咪報警,我大撚把時間慢慢玩
點知佢地就唔報

章: 210 盜竊罪條例 第23條

(1)任何人如為使自己或另一人獲益,或意圖使另一人遭受損失,而以恫嚇的方式作出任何不當的要求,即屬犯勒索罪;而就此而言,凡以恫嚇的方式作出要求,均屬不當,除非作出要求的人在如此要求時─(a)相信他有合理理由作出該項要求;及
(b)相信使用恫嚇是加強該項要求的適當手段。(2)所要求的作為或不作為的性質是無關鍵性的,而不論該項恫嚇是否與作出要求的人將採取的行動有關,並無關鍵性。
(3)任何人犯勒索罪,即屬犯罪,循公訴程序定罪後,可處監禁14年
(4)任何人管有或在其控制下有以恫嚇方式對任何人作出不當要求的信件或文字,即屬犯罪,循公訴程序定罪後,可處監禁10年]
(5)如任何人證明他管有或在其控制下有該信件或文字乃另有他用,並無意圖使用該信件或文字,則不屬犯第(4)款所訂的罪行。

唔記得講件事發生係深圳骨場
見到有香港靚妹仔咪偷影下

利申:唔熟內地法律唔知偷拍犯唔犯法

馬上戴返個頭盔
柒味十足
左邊條阿嬸招積到 un下un下咁講野
救命呀,上面條mk仔真係
屌佢衝走都得啦,俾兩個呀嬸捉住
條柒頭 精神病人 去撚左邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞