信銀Motion卡!「6%餐飲」中曬伏!!!

279 回覆
213 Like 8 Dislike
Diu
以為唔計餐飲都算網上

咁張閪卡有咩用
唔中餐飲中網上囉
佢嘅電子錢包應該只計儲值支付工具
Apple pay點解係電子錢包?
屌 早排仲申請咗
Apple Pay是蘋果公司的移動支付和電子錢包服務,集成於Apple Wallet應用中,僅能使用蘋果公司推出的iPhone(iPhone 6 或更新機型)、Apple Watch(iPhone 5 或更新機型配對使用 Apple Pay)和 iPad(iPad Air 2、iPad mini 3、iPad Pro 或更新機型)等行動裝置來進行款項支付。主要競爭者為Google Pay、Samsung Pay。這些支付服務各自在iOS、Android使用者中擁有一定的使用客群。
HSBC visa signature 算唔算?
Google隨便搵都一大堆,有埋排名list
6%呢張都排幾前,井底出少句聲
儲值支付工具(俗稱電子錢包)泛指可儲值並用於支付貨品及服務,及/或與其他人進行資金轉撥的產品。

根據條例,除非獲得豁免,否則在未持有牌照的情況下營運儲值支付工具,即屬違法。
市民可以在金管局網站查閱儲值支付工具持牌人紀錄冊。

但是,並不是所有的支付工具都需要領牌,
例如非儲值支付工具(如Apple Pay、Android Pay、Samsung Pay)或單一用途的儲值支付工具(如餅卡) 便毋須領牌。

visa都有得抽?
Any肥
CS話計就得
係咪有食酒店內既餐廳
屌問撚完未
ags pay係虛擬卡唔係電子錢包
Apple Pay 計,啱啱睇番啲月結單
Feather bone
Blue common 藍店

點解要Fr人妖

點解唔去官網睇一手資料?要食二手資訊?
落5814有咩著數?

手續費平D?
得既。
DBS app先睇到

全港無其他App有Show
正確。匯豐呢D垃圾、度縮、姑寒、只識做PR。
好處咪畀少D回贈你博你唔知繼續用
點解唔睇得佢?consolidate晒d資料
點解要自己慢慢揾?
visa我唔知呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞