信銀Motion卡!「6%餐飲」中曬伏!!!

279 回覆
213 Like 8 Dislike
打上去問CS,原來有4筆簽賬因為係<快餐類別>所以唔計, 包括好出名嘅Beans

出去餐廳食飯你都唔知間餐廳用咩類別做登記

暫時呢幾間唔計!

KINGS DELICACY (食中餐但係登記「快餐」)

BEANS THE GREEN HOUSE

KPay Merch*FUKUOKA HA

HONG KONG WING NIN

葡匯咪走雞(美麗華)

Chef Stage de Eddy Chu
根本搵黎搞

唔通下下都問鋪頭你地信用卡MCC係乜

咁怕派回贈就咪撚派啦仆街
thanks for share
唔計既有:

東涌 潮洲百樂

太古城 炎舞家

大家樂App

東薈城 樂天皇朝

東薈城 QUE

東薈城 和民

Green Common

il Bel Paese

Feather & Bone
要睇商戶MCC

完全靠果間商戶點Set部卡機

可以同一個集團部部機唔同

直路M kee唔計。譚仔唔知
有冇其他餐飲高回贈的卡推介
唔係。

我想維護消費者利益,所以多分享、多集思廣益
Eye
呢張6%餐飲回都算先驅

舊年可以綁支那寶然後幫襯食肆都食到6%回

今年改規矩,縮晒水唔得了。

食肆高回卡可以選擇CCB eye卡
快餐都唔係餐飲咩?
但開得雙幣卡、簽得人仔單

都預你有個人仔戶口既
佢話唔係咪唔係

香港地商家永遠「保留最終決定權」
其實啲信用卡有冇list講邊啲得邊啲唔得?

唔會有

Somehow佢都想博大霧等你中招,佢慳返D回贈唔使畀你
快餐個mcc 卡組織收費平d, 好多收單行都用快餐偷偷地用落餐廳度賺多d
差幾多?
具體唔知,但雖然%黎講唔多,餐飲多鋪頭流轉快數大就唔同講法
有無話邊類最平,邊類最貴?
eye個食肆回贈做到3月尾唔知之後會點?
inmotion 餐飲網購6%都好耐 la wo....

UA Finance Credit Card果d就快姐....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞