信銀Motion卡!「6%餐飲」中曬伏!!!

279 回覆
213 Like 8 Dislike
Apple pay買野唔係不嬲都唔計網上既咩?
其實想請教大家 UBER 如果用信用卡俾錢 (非PAYPAL)係當網上簽帳定普通簽帳

我曾經係日本CALL過UBER,係用YEN 結算
咁係咪會當海外簽帳 收 1.95% 手續費?
定當海外網上簽帳

麻煩各位CHING 指教下

我有信銀MOTION /渣打SIMPLY CASH/AEON WAKUWAKU /FUBON 白金 /CITI REWARDS/ AE EXPLORER 唔知用邊張FOR 旅行搭UBER /當地實店簽帳好
海外網上、收1.95
我用Red
多謝CHING 解答!
咁用信銀MOTION 係外地搭UBER係咪有賺?
網上 6% 回贈 - 海外1.95% 手續費 =4.05%?
理論上係。未實測過,等其他人答

我只試過Red 回4%
我以前有張HSBC 白金, 但前年俾人盜用所以CUT左
跟住今年年頭打算申張EVERYMILES 點知唔批
申左先

唔批又唔會少忽肉
In app點都計online啦
In app計
依家用motion 經apple pay買apple野仲有冇網上6%?
已經收到之前出少咗嘅回贈
直接excluded 27間快餐店

即係其他有?
我覺得呢堆成日俾人問
所以寫
佢廢撚事再答
其他中伏先同你講冇
呢間嘢吃屎啦
中資其他都6% 啦
佢玩到咁小家
求救,請問申請信銀motion信用卡係咪要交文件? 我填晒資料,岩岩submit左個申請,等批。但係冇叫我upload 文件,請問係咪正常?
虛擬版唔洗
但得1萬蚊額
之後要加額就要補文件
dbs eminent 都5%, 起碼回足,唔貪嗰少少
呢間真係垃圾黎
人地都係睇tu批全額 佢批1萬
仲要懶係高科技虛擬版
但d promo同真實版完全唔同
申請呢間真係智商測驗
快餐店都應該要計餐飲la diu
大貓最多都係酒席酒店呢d大數唔計
點諗到呢間細行唔捉大數 走去捉快餐十幾蚊呢d細數
Motion網上買機票算唔算網上交易?
Online係咪無分類 點都有6%?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞