廿六歲得五十萬身家叫正常定窮

419 回覆
18 Like 568 Dislike
平生最大既願望就係 快d財務自由 唔撚洗返工
返3/40年工 要用半世時間做狗 不如無出世過

我諗係香港坐底都要2000萬身家先財務自由到

不如你又講下你點為你平生最大願望努力緊?

之前的士哥果二百幾萬hsbc而家應該3百萬了
每年都為佢帶黎7-8%嘅息
果度都成廿幾萬

咁一樣有人高位百幾蚊買左匯控仲坐緊艇或者止蝕放左

邊洗...
好睇你d錢點揾返黎
如果你有5百萬 2/3係錢揾錢返黎
唔返工都一樣可以錢揾錢
你靠打工儲的話就唔返工唔得la

5百萬 1年揾10% 都50萬...
單身一條友點玩都得la

5m流動資產 加一層公屋/居屋應該係最基本

你既假設 好不設實際
一年穩定10%回報應該好難
搞劏房都無咁多

點會...
我自己例子

8年前
30k左右
7年開始第一份長工到而家出左1百20萬糧左右

手上現金岩岩好200萬
7年黎每個月4千家用冇變過
起碼一半係錢揾錢走出黎
同係曲線唔係線性
最近一兩年人工:投資回報個比例已經1:2 左右

因為本金大左麻
當然我d投資係唔入流
今年買訓身2800/5都30% la
唔好講700 2018 2382 呢d

講依d事後野無意思
bitcoin 幾千倍添
當然 我唔排除你做到 實有人得

如果一年10%‘’必賺‘’既投資回報 係容易/大部份人做到既 無窮人啦 個個借銀行錢去發達啦 唔會再有人買樓放租

事實上係好多以財務自由為目標嘅人係唔止平均10%p.a.

我個人黎講係完全唔入流的
而家d whatsapp grp入面大把人魚翅撈飯
撈一兩次就賺100%嘅大有人在

你一直攞少數例子去講有意思?
你可以保證你每年‘’穩定‘’10%回報
你唔只200萬啦
我問銀行借錢 唔洗10年過億添
財務自由係計穩定被動收入

大二龍 放數 年息 120-240%添

如果你每年 用好簡單 唔入流 人人都做到既方法 可以穩賺10%up

你答我一個問題 點解銀行要低於10年息借錢比你

其他咩都唔洗講 你贏 我好奇想知

就簡單答依樣野就ok
答唔到就換過條

冇人話過人人都簡單做到
我有冇話過簡單先

但係你做唔到又唔代表冇阿爸打

銀行點解要低息借出黎
因為佢d活期錢成本連0.1都冇
冇成本嘅錢 放出黎做樓按收1.7%都肥

仲有我咪講左d錢係打工儲返黎定主要錢揾錢返黎係好大分別

以財務自由為目標嘅人都係及早投資把la

咁一樣有人炒股係蝕錢,你又有冇計到果啲人?唔洗講得遠,之前恆指大跌市果時唔少人蝕到入肉
咁易有10%投資回報
不如我畀舊錢你
一年你畀返5%我
敢唔敢?

WhatsApp group d 人魚翅撈飯

今年個市咁好淨係買盈富都唔止升10%,但股市都有周期

邊洗...
好睇你d錢點揾返黎
唔返工都一樣可以錢揾錢

單身一條友點玩都得la

你既假設 好不設實際
搞劏房都無咁多

點會...
我自己例子

8年前
30k左右

手上現金岩岩好200萬
起碼一半係錢揾錢走出黎
同係曲線唔係線性

因為本金大左麻
當然我d投資係唔入流

<< 事後之先既姐
早知 我就訓左身2382 , 而唔係買30%
如果個個係咁無窮人la
咁多負評

因為多月光族...

邊洗...
好睇你d錢點揾返黎
唔返工都一樣可以錢揾錢

單身一條友點玩都得la

你既假設 好不設實際
搞劏房都無咁多

點會...
我自己例子

8年前
30k左右

手上現金岩岩好200萬
起碼一半係錢揾錢走出黎
同係曲線唔係線性

因為本金大左麻
當然我d投資係唔入流

<< 事後之先既姐
早知 我就訓左身2382 , 而唔係買30%
如果個個係咁無窮人la

早知我就期期六合彩 個個星期20蚊汁佢500萬
算少,我廿六歲結婚個陣已經有千二萬現金
被動收入每月十萬
而家D股票日日升
D錢真係好易賺
而家D股票日日升
D錢真係好易賺

邊幾隻
而家D股票日日升
D錢真係好易賺

睇到依句就知你show off緊你26歲有50萬
好多咩
而家D股票日日升
D錢真係好易賺

好多咩

其實好少,正常人都有
而家D股票日日升
D錢真係好易賺

好多咩

其實好少,正常人都有

係好少
首期都唔夠
不過有錢都唔會喺香港買樓
25 歲六十幾萬
比上不足 比下有餘咁
趁而家股票升賺多啲
之後靜候股災
而家D股票日日升
D錢真係好易賺

好多咩

其實好少,正常人都有

係好少
首期都唔夠
不過有錢都唔會喺香港買樓

假如有一日你有錢 你再講依句

你依加唔係唔買 你係買唔到

你知好少咁你又走上黎SHOW OFF ? 三句唔埋兩句就話股市升 又賺左幾萬 錢真係好易賺 ......
超咁好快個個買樓
咁窮你有冇諗過攞綜援?
二十歲無一千萬傍身都無資格出聲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞