[韓綜][TVN]瑞鎮家 2月24日開播

528 回覆
22 Like 1 Dislike
但如果只做晚市, 咁日本餐廳老闆咪來唔到食飯囉
日本餐廳似係只做晚市, 所以佢先有時間係中午幫襯
本身摩洛哥嗰邊咁多潛規則, 已經好影響開餐廳,
仲要班人唔幫得手, 又語言不通, 只靠一個當地職員負責晒, 好影響觀影享受
之後摩洛哥網民係度玻璃心, 都算係完美咁反宣傳左摩洛哥
個邊其實咩事
摩洛哥嗰部分好似斷下斷下咁
第一集又俾人搞
好似話冇用回教處理煮肉方法(好似係)
但後來講返係有跟回教方式煮肉,
似係原本廣場其他檔主排外、妒忌, 所以先篤灰, 而當地政府又corrupted, 所以先趕走佢地。

當年羅PD一樣係去回教國家印尼開伊餐廳,
雖然要搬餐廳, 但起碼無當地人搞佢地, 亦見到政府事後肯同佢地傾重新搵地方開舖,
同樣都係回教國家, 印尼比人感覺好好多(純粹講節目效果)
同埋完全準備不足 選址唔夠謹慎
揀得嗰個廣場, 無理由唔知嗰度好多潛規則
而且今次班PD似乎冇同當地政府或者勢力人士打好交道,
羅PD係印尼嗰次明顯做足準備, 連當地政府都肯配合
請問印尼係邊套綜
搞得呢類節目 我估都有通知當地旅遊局之類嘅部門 今次摩洛哥同韓國友誼係剛剛去建? 唔似有好好邦交關係 見佢檔口都畫咗友誼之手互握圖畫
尹餐廳第一季, 即係瑞鎮家最原始嗰集
可能只係通知左摩洛哥旅遊局就算? 冇再叫旅遊局幫手打點當地D勢力關係?
佢係當地最旺嘅市集留咗檔位 一定背後有相關部門合作 唔會同當地黑幫合作掛 但今單case好明顯就睇到兩國友誼關係

但當地部門合作的話, 當地政府應該都知白老闆幾有名氣, 又無理由開張一粒鐘後就被停電
一就投訴嗰個人更有勢力
有冇人玩過
要簡鋪裝修
有人等位但趕唔走d客
宣傳到有明星光顧
我覺得唔知白社長係乜水囉
咁都被摩國網民評擊到咁樣
當地人似乎真係識得足球員,
但我覺得記者篇報導重要D
我係指當地政府唔知白老闆好出名。

花樣爺爺有一集去中東轉機, 當地旅遊局都唔知點樣收到風, 即刻派人去greet佢地, 仲被佢地R到免費上嗰個摩天大廈觀光
sorry 誤會咗
嗯嗯
未睇
ok 我睇完再回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞