[韓綜][TVN]瑞鎮家 2月24日開播

528 回覆
22 Like 1 Dislike
要拍彈珠人生第2季
唔該巴打
呢套係北美好紅咩? 上年尹奶奶去奧斯卡, 見到大廈外牆賣晒廣告,
但我覺得麻麻地
係, 之前西班牙餐廳影埋附近茶檔肉檔花檔pub老闆, 上鏡次數唔多, 但都認得,
同區另一間餐廳直情出現成差唔多成集
今輯佢地同個社區冇乜interaction , 我以為南美人比較熱情, 暫時只係同間cafe有D交流, 但都唔夠西班牙餐廳多
we are not professional
聽講外國超紅
第4集睇左一半, 朴敘俊開始似根叔, 越來越全能, 爭在未洗埋碗
可惜只有一個朴敘俊
睇見朴敘俊都覺得佢辛苦
我覺得係佢地拍攝既地方揀錯左囉
但又唔知錯係邊
剛開播都講過,今集連剪接都唔同左
同啲食客既交流少左,啲食物對啲食客黎講又無之前咁大吸引力。
因為以前要行去每張台落order, 點都有機會講嘢,而家係counter落order,所以客人都諗住快,所以唔多野講?
我估歐美嗰邊快餐文化同一般dining 文化唔同,正式dining時客人心態唔同,會同waiter多啲互動,而且快餐又唔會想坐耐啲,好快就走。
就算爺爺英文唔好、西班牙語言不通,但溝通期間都會有有趣嘅事,最記爺爺將wifi 聽成whisky (但我有啲覺得佢係專登)
今集仲悶咗
我分開兩次先睇完
佢地就係自己好忙 同啲客又少交流 好平淡瘋狂睇客食嘢同讚有幾好食
睇到第4集 佢咁開業咁多日 成隊team除咗唧唔出化學反應外 連研究新菜式都仲唔見有 派傳單照計搵V去派 博外國人聽Kpop先有著數少少 但又唔搵佢

今集仲得閒到食下午茶 但去拎外賣嗰間bar好似都幾多人係度飲酒 可能世界盃比賽日子?反正都紅/白酒 咁點解唔入啲支裝酒、tequila?其實今次嗰啲都係小食類多 而且連魚糕嘅? 佢哋賣緊嘅係韓國市場、排檔、美食車都賣嘅野

另外有冇人覺得佢營業時間上都有問題?我覺得佢哋賣呢類野 應該開早或者午市先開 停晚市可能仲有啲生意 佢哋啲餸菜份量外國人唔知會唔會厭細份咗
*連魚糕都唔見
same 太平淡
連續幾集都係相似內容
第五集都係loop多客、少客、老闆唔笑、serve客、認出係演員,咁我求其睇一集都得啦,集集劑情都係咁,做乜要追
我好少會不滿羅pd 節目
今季好不知所謂,好悶
你哋覺得好悶

我反而覺得幾好笑
咁收視都仲係高
見到美大認真Mode就好撚好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞