[韓綜][TVN]瑞鎮家 2月24日開播

528 回覆
22 Like 1 Dislike
【開箱】《瑞鎮家》V由低做起 朴敘俊赴墨西哥晉升總廚
https://news.mingpao.com/pns/%e5%a8%9b%e6%a8%82/article/20230306/s00016/1678035161782

明報竟然講
so far太平淡
同埋尹stay性質其實有少少唔同 民宿
揀客又揀得好 每個人都唔同故事 圍內互相交流大把嘢講
是 menu都比較悶 但小食店又冇野可以加
唔知你睇到未
又係呢條女
睇曬了 但比起尹stay既都好難有發揮 合作空間
同埋少咗尹老師 冇人制衡美大
暫時我覺得伊餐廳/瑞鎮家去到今輯都夠晒喉,佢地熟左反而好似少左火花咁,唔計stay, 西班牙伊餐廳暫時係最佳。
姜食堂反而越做越好睇
新菜色係伊餐廳同stay都出現過,呢樣食物應該全世界都like, 但作為觀眾就覺得冇乜驚喜,成員火花又唔夠
Stay基本上每個客人都好睇 我之前重睇都係因為班客人
第一集個包租公我覺得似臨記
Lm
Prime字幕同聲音唔同步
炸雞應該係煩準備功夫 無記錯佢哋之前整過有經驗
個瑞鎮哥好似做過之前有個阿嬸做店長經營餐廳節目
嗰陣睇見到d客要走會有少少唔夠喉感覺
咪就係尹老師
拍埋今次應該要開新 無新橋
伊stay食物難整又精緻D, 所以多D鏡頭都合理,
但瑞鎮家D食物都係相對簡單, 但成日比鏡頭, 好悶
嗰時希望班住客可以住多晚
而且姜食堂班藝人keep住有新interaction同火花, 睇佢地鬧交都好過隱,
雖然鬧交, 但又同時好有默契,
但瑞鎮家成員interaction真係比較單一
【開箱】續談《瑞鎮家》 李瑞鎮當餐廳老闆即「擺款」
https://news.mingpao.com/pns/%e5%a8%9b%e6%a8%82/article/20230307/s00016/1678120360078

佢係咪無睇第二集認出左v啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞