[韓綜][TVN]瑞鎮家 2月24日開播

528 回覆
22 Like 1 Dislike
係啊
我就唔會睇
EP9嘅預告
逗留時間都多好多 我直頭覺得意大利篇係摩洛哥炒粉 制作組要補鑊先拍
旅發局贊助,拍完就無
可能因為上一集太忙,所以今集晚市只做一種菜式,今集明顯有條理好多
其實之前章宇負責做咩 完全無鏡頭,
反而喻利我都見到佢負責擺盤同出去同啲客講下野
兩個鬼仔本身未做過餐廳,唔知做乜好正常,
而且John park似乎亦唔太識order佢地做野,搞到得John park自己一好忙
我覺得唔係暗示其中一人,而係所有人都唔得
而家有個中場指揮官安排工作,所有人效率都好左好多
章宇我覺得ok 其他人係未盡力咁 可能係章宇佢係摩洛哥夾過白社長 話頭醒尾咗
睇得出意大利篇所有人都好努力, 但都忙到痴線, 所以白老板先會重新adjust佢地位置, 而家做順左, 希望下一集唔會只得一個菜式
嚟緊幾集會唔會都主力做晚市遲開店? 好想睇日本老闆睇佢反應
所以變相今集只有一個菜式, 因為主廚唔係位
中間有D客人食物敏感、素食, 要特別煮比佢地時, 白老闆又要做返主廚位,
但呢種情況係控制係大廳呢種入客方式+所有菜式都預先整好, 俞利/章宇只係負責assemble, 咁白老闆先可以盡快煮special order,
如果下一集都係咁run而又想煮多一兩個菜式比客人食的話,
應該都係會好似今集咁事前煮好晒, 咁事前功夫會更多,
今集好似6點就到場準備, 8點先開門, 足足2小時準備,
如果下一集真係增加菜式, 可以要再早D返餐廳
佢應該無可能教識俞利/章宇煮餐廳級數嘅餸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞