計劃進修PhD/Research討論區(30) 終日而思,不如須臾之所學

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

master已grad
岩岩返工無耐
老細問我有無性趣讀phd 但唔想讀pt phd

邊個老細?master定公司?巴打個度phd都係不讀為妙,好多人同我講佢地ft會拖鳩你,pt就唔理你,要返去做野不如去美國讀啦

做野果度既老細(嚴格黎講算係大學長,同一個lab出來)
我都係諗住儲銀彈去美國/歐洲讀

你想返去既話應該係美國好d,佢地好似好崇美咁

如果以我個field其實又唔係美帝獨大(但寶島崇拜美帝是常識吧.jpg)
只係有時候諗緊進修會唔會係一個好選擇

留名

未睇內文
竟然用SVM咁有趣
NLP己經冇人用
(雖然我唔知佢classify d 咩)

唔好睇簡化版
直接睇Element of statistical learning la

未睇內文
竟然用SVM咁有趣
NLP己經冇人用

未睇內文
竟然用SVM咁有趣
NLP己經冇人用

唔好睇簡化版
直接睇Element of statistical learning la

未睇內文
竟然用SVM咁有趣
NLP己經冇人用

唔好睇簡化版

ESL難勁多
我上網睇好似話要識functional analysis同convex optimization先會容易啲明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞