拍拖5年女友遇意外恐成世坐輪椅 港男欲棄求婚:我做唔到好似So Ching咁

257 回覆
702 Like 65 Dislike
訪問下林曉峰點睇個男既走佬行為
Dcard

每日一篇
咁你咪即係同新聞男主角一撚樣
走就仆街,唔走就戇鳩
再問Soching點解決性需要
唔知以為Soching藍到黑
原來64出過story
同埋見住成team醫療團隊幫佢康復,康復有望
佢老豆日日鳩吹又真係有傻仔信
愛情無得勉強㗎喎
如果接受唔到女朋友變成咁都無辦法
結咗婚就唔同
男女朋友關係可以分開
仲要用女團身份賺錢就要繼續落去,直到開始有料俾報紙佬話阿mo 脾氣暴躁Soching 開始同朋友訴苦,出埋的故事開始回憶過去甜蜜日子,然後牧屍傾好晒數表示理解,就差唔多可以分手。
連登仔:總之女人就係閪
全世界睇住點走
新聞男主角知道自己做唔到都去識人
我知道自己做唔到所以唔去識人
點一樣法

如果係個女仔叫佢走嘅我覺得冇問題
但依家個男仔拍咗咁耐拖先發現自己唔可以陪個女仔捱成世,呢樣嘢係佢問題

我做唔到咪唔去害人,點樣同佢一樣?
永遠無辦法滿足所有人
對得住自己就夠
林曉峰本來有個拍拖多年圈外女友潘菁華,2000年潘製作玻璃工藝品時發生意外,導致上半身燒傷之餘更不幸毀容。
林曉峰咪一樣
因為社會既共識係咁,好多野都被理所當然化,你要解釋係解釋唔到。就好似男人通常都係成頭家既經濟支柱,女人就要負責煮飯洗衫拖地湊細路。男人結婚叫娶,女人結婚叫嫁。社會每日都進步緊,舊有既共識會慢慢被其他野取代,好似養兒防老咁依家好多人都唔認同,而趁後生要跳出舒適圈呢個諗法就係現代人既心入面慢慢扎根。
放棄條女啦,比著條女都會走啦,不過唔好彩果個係條女,條女緊係有資格企係道德高地
咁講真,男方屋企都會諒解,21世紀要人守生寡咩,唔知老公會唔會醒,我係老公如果唔好彩幾年後先醒都會了解
凡見 DCARD 者

全部都係廣告

用假文引人討論

做廣告無良到利用殘疾病人

真心仆答
凡見 DCARD 者

全部都係廣告

用假文引人討論

做廣告無良到利用殘疾病人

真心仆街
邊撚到有錢結??
唔講擺酒啦 租個類似partyroom既場 佈置攝影租婚紗化妝都幾皮啦 破產有冇幾皮野俾你洗咁爽啊
的士都冇得你搭啦
同意
冇咁決心不如早講
好過夾硬結第日出軌更難睇
識著個渣男條女真係自求多福
咁你keep住唔好屌閪啦
呢一刻會比人屌爆
但你冇決心照顧一世夾硬結第日比人發現出軌重核突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞