[假車發佈期] F1 2023 季前討論區 4

1001 回覆
1 Like 26 Dislike
咁鍾意嫌三嫌四,聽自己冚家出殯嘅聲就最啱
dead man walking另外用法係死刑犯受刑前由監倉去準備受刑嘅最後時刻
甚至有同名電影叫dead man walking,就係講關於死刑犯嘅戲

明顯Steiner同Gene Haas見到輸二世祖Monaco Grand Prix又炒爛哂成架車,判咗輸二世祖死刑,下年唔會再要佢揸haas
所以即使Silverstone攞到分,Steiner都無太大反應
因為佢心底已經要掃走輸二世祖

都唔知關老舒咩事?
Steiner把口係直,但唔係on9唔經大腦講嘢
咁即係成段對話只係話舒仔唔掂,唔會再續舒仔

咁關老舒咩事
佢係比較慢熱
佢係F2都係要多一年時間
係上到F1 haas唔知點解咁誇張
可能條team啦
話晒咁多世叔伯俾建議佢
如果真係有咁講 等睇出道歉聲明
我就係話都唔知關老舒咩事
上面吹到又咸狗海豚跳尾龍骨痛,跟住cut去講輸二世祖
輸二世祖炒爛架車係monaco grand prix
而咸狗做影帝係Azerbaijan Grand Prix
都唔知點樣唔同比賽,唔同時間,唔同人物
可以無啦啦走去講老舒
見講起輸二世祖就講多啲

難聽講句,佢就係無料
佢個F2第一有幾把炮
屌喇星,只係多Goatifi一分
Goatifi咩料大家都知,人生精彩時刻得撚咸狗,FP3嚟個Glory Run

輸二世祖2020年賽程上有重複比賽
連F2要提前適應F1車手舟車勞頓經驗都唔夠
又無pole,得一次FL,贏得兩次
揸Prema Racing Team都可以交到咁嘅成績
根本手車就只係個F1過客水準,揸4~5年就要走
係佢唔好彩揸得兩年就要揸simulator
我以為你派我膠
有病睇醫生啦
咪撚理隻模狗啦日撚日講啲嘢都九唔搭八
老老豆豆想train新人又唔想俾人投訴
橫掂有F2 3播咪攞少少budget擺佢去講
樓主幾得意
唔知轉左bein sports會唔會畫面靚返,之前真係衰過F1tvpro
其實諗深一層都係派系鬥爭嘅collateral damage

Vettel離開法拉利嗰年佢先喺拉利系統落腳

本身喺無限接近Alfa Romeo Sauber但係一個冰人同鄉 一個cash is king

同埋今年法拉利隊內都好似發生好多事
季中已經話細舒唔會喺拉利系統hierarchy內
跟住就已經係Haas末日倒數模式
Mario Andretti 認為佢哋先可以正經咁喺F1 代表美國;PS3 喺過去18個月只可以靠sim racing 練佢手車
Andretti F1 team could represent USA “properly”
RaceFans Round-up
https://www.racefans.net/2023/02/19/racefans-round-up-19-02-6/

今年FIA 嘅F1 入場費收入係2670萬
FIA nets $26.7m from 2023 F1 entry fees
https://www.autosport.com/f1/news/fia-nets-267m-from-2023-f1-entry-fees/10433851/

素話比賽上下都開始感受到長賽程嘅辛苦
George Russell admits ‘people are feeling the effects’ of elongated F1 calendar
https://www.planetf1.com/news/george-russell-elongated-f1-calendar/

拗偏車手話佢哋就算做唔到朋友都會做好同事
Esteban Ocon and Pierre Gasly aiming to put past behind them at Alpine
https://www.planetf1.com/news/esteban-ocon-pierre-gasly-work-together-alpine/

AM 前技術主管Andrew Green 已經調離去科研分部
Andrew Green has moved away from Aston Martin F1 role
https://www.planetf1.com/news/andrew-green-aston-martin-f1-role/
Well say
呢度我都無法搞清到底係舒仔放棄垃利定係垃利放棄舒仔,或者互相嫌棄

不過明顯係舒仔之後有德系嘅平治收留等德系Audi入場
依然係圍場眾人嘅契仔
話就話依家收留左,但真係唔知佢點搵返個位返嚟
睇下點囉

如果佢玩sim玩得好,咁應該會迫保爺退休或者唔續周車神
再唔係大頭退休塞佢去AM?

總之好似on9con咁...

去邊都唔會突然大變身
樓上有師兄解釋咗原因,不重覆
左邊你來。
Andy Green

即係Dan Fallows 升職?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞