UK 電話sim 卡攻略 (2)

568 回覆
24 Like 5 Dislike
最平都係pay as you go
£ 15 15gb
佢送35gb 可以roll over
網上俾錢就10%off
£ 13.5 但無5G
如果係EE Pay As You Go嘅話,我會推介用1pMobile,有Free EU roaming又平啲又有5G
佢有個好處既
就係搭火車 一出完tunnel 就好快會有返signal
但就真係貴 係貴幾鎊
收得好唔好/速度就無投訴
我都係用club sim, 但收o2
通常無delay, 同香港差唔多10秒內收到sms
搭單一問, 英國未有工作, 係咪唔可以係ee , vodafone 開sim 咭之餘, 分期買手機?
thx
另外, E E同 vodafone , 邊間收得好D? thx
4大主台都會做審查, 不過我唔知佢用咩標準. 唯一知嘅係我當初黎到, 係申請唔到主台. 我仲要有工.

E E同 vodafone , 邊間收得好D? 睇番首post 第1句紅色嘅字.
而家住嗰度用3收得幾好
見smarty都係用3個 network 會唔會爭好遠
同一個價多幾十gb
smarty 完全唔掂
thx
要過冷河
當寬頻用嘅話可以,但你要諗吓部電話會跟住你出街
有無Ching 用過eSim? 本身係香港有用Apple watch eSim,我見EE都有個personal paired plan for iPhone 和Apple watch一個電話兩個devices 一齊用.
求問,托朋友返開黎喺英國tesco幫我買咗張giffgaff儲值卡

明明寫住有10鎊但activate果陣都係要我再俾錢買plan

會唔會係我整錯咗啲咩

Sim卡 唔入錢買plan點用呀
即係呢張係齋sim卡冇錢喺入面?
屌我以為佢買呢張好似香港買果啲咁已經有錢喺入面
淨係同個朋友講幫我買要giffgaff儲值卡以為就係果啲
入面有10 pounds balance,你點用依10pounds就係揀plan,揀個貴過10 pounds就要topup
兩個世界黎
唔好試
我由 Birmingham 上曼城或者落去倫敦
沿途stream youtube music 一直都無問題

個人感覺可以接受
試一個月搏下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞