[討論]超人Ultraman[34] Decker最終章 2月23日上映 新女超人ディナス登場!!

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Galaxy fight系列應該官方正式認可神4呢樣野
老老實實唔想佢哋得逞
咁呢4個又的確係最強果4個
圓谷最愛人民幣
諗起之前Zoffy係反派佢哋都興奮咗一輪 應該巧合姐
咁呢樣又唔同 呢個係當年配音失誤嘅meme
又冇咁反感
係唔鍾意佢地有D自己作嘅非官方設定 特別"神4" 吹到真咁
有班仲反過嚟鬧鳩D同佢地講事實 話官方冇呢個Term嘅人
宜家官方似要比佢地得逞啦

話說佢地配音失誤仲有一個幾好笑
阿鄉18集
鄉對送禮嘅七爺講 "謝謝你 太郎"

早排重溫完Alex巴亞視鄉18集
圈內名詞講到真設定咁真係幾誤導人
如果官方無特登設定四條友 特登group 埋佢哋 開埋個新名詞類似神四就無乜情講
記得翻譯方面好似有睇過香港都出事 唔知邊個版本係佐菲包住釘蓋吉田果段 佐菲話自己係「鄉英基」自古以來串燒三兄弟都好難令圈外人分得出邊個打邊個
應該就係VCD版(即係90年代亞視重播版),認錯炎頭做Jack
btw我好想知可以將超人譯做神勇俠嘅麗的會點譯佐菲
大陸仲有Jack大結局都譯錯對白搞到消滅超人兄弟係佐菲嘅計劃
所以新超人炎頭係反派 佢地先high咗輪
呢啲應該得返口耳相傳知道 查下facebook 好似見麗的版吉田劇入面係叫超力人
https://twitter.com/FLASKKY_WS/status/1640591295054749696

佢會唔會肯
拍套Ultraman / Ultra Q
估唔到bearbrick 出先 不過無興趣 繼續等SHF
肚臍突出
逼人喊…
Saga 唔覺喎
鬼佬咪一樣
依家官方話係呀嘛
另外個三個都無苦戰過,依過出得一次都只係55波要人幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞