[討論]超人Ultraman[34] Decker最終章 2月23日上映 新女超人ディナス登場!!

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
照以往new gen 劇場版套路
應該會出個劇場版限定 真最強 奏大專屬形態比佢
但唔知係咪劇場版道具唔好賣 所以近幾年都冇出

Reiga 副眼鏡用zero 眼鏡改
Z 冇劇場版
Trigger 冇新DX玩具 Evil Trigger 就咁trigger改色
Decker 一樣冇新DX玩具 Dinas 就咁decker 改色
如果係參考高斯都幾fail
絕對係

隔離高配版ken gor好撚型
唔係講劇情
講緊Dinas造形啫

定係 你係話覺得Dinas造形都係Fail
我覺得可能由上套Ep Z開始改
唔係出新Form 係以主角超人做Base出新超
堅架99 冇武器 太郎堅架S手環改色
X beta spark armor 新武器&電子卡
三合一Orb 新武器&融合卡
光頭Geed 新武器&膠囊
Gruebe 冇武器 新水晶
Reiga冇武器 Zero眼鏡改色
就咁睇Reiga算係最冇誠意果個見到都完全唔想買
我講緊劇情
武藏復活 vs 奏大復活 個feel真係差好遠
後者只係有"佢地做緊乜鳩"嘅feel
奏大死咗 唔係幫佢做cpr/急救 而係擺隻手上去集氣
Sorry 我真係笑咗好耐
其實Z 冇劇場版既原因,好似係因為唔知編劇定導演死咗,記念佢唔知揾另一個人搞,破壞左原先既Z ,所以就唔搞

好似係
為左記念佢唔想揾另一個人搞
係編劇
同埋到底機神用咩材料整
永遠都係內傷
可以兜嘅,new gen TD宇宙本身就玩時空輪迴

即係flash type係由奏大開始,但個form係來自未來嘅後人;然後可以話奏大將聽到未來嘅聲音先將超人改名做decker,跟住後人(仁叔)改名做decker係致敬返祖先奏大,變身後又繼承埋flash type,於是又影響返300年前奏大第一個form 同埋將個超人改名做decker,無限loop 無限loop
係膠
係用煩膠整嘅
超合金Z
真係次次見到明明上個scene已經炸到爛晒 幾分鐘後又突然若無其事咁起返身會有種莫名既火滾
唔係哇 又訓低
企番起身又跌低
ディナス似係法師多啲,要有人做肉盾,佢係咁用怪獸卡就勁肉搏係咁畀人打
唔緊要啦 佢應該都變唔到身架啦 張卡比左奏大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞