[討論]超人Ultraman[34] Decker最終章 2月23日上映 新女超人ディナス登場!!

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
睇左武居個訪問

1. 佢覺得如果奏大一開始就拎返力量既話就無意思 所以放到最尾先比佢變身 作為高潮部分
2. 今次係奏大真真正正靠自己變身做超人 tv係借仁叔力量 所以就唔安排佢轉mode 對於中意strong miracle dynamic既觀眾就唔好意思啦

我覺得佢真係理解錯左觀眾想要d咩明佢個理念 但佢咁拍法一黎同dynamic type個意義有矛盾 二黎又唔好睇
佢咁講唔係應該變Dynamic咩
RB 2個阿哥對妹夫有咩意見
全套就係好悶 好平淡 但未去到介櫈level
聽到隻Boss 把聲淨係諗起菲利
見到電腦魔人好自然咁覺得煩
有冇共鬥 我又覺得冇乜所謂 可能new gen 後大家慣左有

去到手疊手 同 卡架也騎 就開始黑人問號
同埋臨完場 所謂高潮位 配樂又係播有vocal 版op覺得好似好懶好求其咁
我個人解釋就係Dynamic係靠未來decker力量加自己先變到
而家得返佢自己自然就冇左Dynamic
咁究竟decker由來係點
定係佢依家已經係兩條完全唔同時間線?

1.原時間線 奏大無得到過力量 100年後仁叔得到dyna力量進化為decker
2. Tv新時間線 奏大得到仁叔借比佢既力量 打完蘇菲亞還返比仁叔 劇場版靠條女傳功成為Decker 100年後仁叔繼承decker之光?
總之宜家奏大已經係一條新時間線
咁睇就已經ok啩
https://youtu.be/VAXLI8WM-6c

New Gen Star
non-credit ver.
新世代之前啲電影真係整得好好
Z仔比遙輝話
今集其實只係播返Z仔 Ace個集
Btw 終於攞到自己張卡
得罪講句
睇咗10年新世代電影
我覺得只有X果套可以擺得上枱 R/B都還好
堅架10勇士 Orb Geed Taiga Trigger Decker全部過目即忘
我同你觀點一樣
新世代d劇場版無一套可以同平成比
所以冇咗吹原
其實Z仔冇劇場版都係好事?
都可以咁講
唔計後兩套垃圾到唔想睇
劇情最唔掂應該係十鬥士,成堆bug
退一萬步當班前輩係為免傷及小宮有紗啦,有乜理由連noa都會輸俾隻連victory都打唔贏嘅面具佬
X:一氣呵成連結返TV版出過嘅前輩可惜隻怪吹到咁勁,轉頭喺geed俾坂本當普通怪咁用
Orb:7爺劇場版
Geed:真正嘅orb劇場版,另外陸仔心態無啦啦倒退返得到花生皇肯定之前咁jm9
R/B:升學及就業輔導,子女好與壞在乎溝通與關懷
Taiga:前輩:喂工具人回水啦屌,托雷基亞真係基
Orb套劇場版圓谷奶七爺真係奶得有啲肉酸 好地地一套orb個人電影變左七爺show off
客串本身都冇咩問題
但係佢寫到飛星登唔知邊度行出黎咁
前面又冇伏筆
其實開頭Zero共鬥完講句我老豆好似都去咗你個地球調查wo
成件事就合理
其實冇講過仁叔係得到Dyna力量變decker
都叫有既奏大佢聽完條女得到力量既經歷咪話估計仁叔都係類似咁而成為decker
同埋都有啲位係表達左 例如人間體同超人同名 奏大復活果幕有Dyna個鬼影係到
呢個諗法應該都係官方想做比大家睇
呢套叫最終章 其實反而係啱啱先開始屬於奏大既decker
但佢完全表現唔到出黎
笑死,設計師說他把迪納斯設定成紫色是因為他覺得Zero既然因為合體成傳奇繼承了強日跟月奇兩個型態,那Dyna吸了一點太空日冕也不奇怪吧wwwwww,他說雖然不是官方設定但他認為可以這樣想

然後他說武居給他的要求是Decker閃光型的半成體,類似Nexus幼年型,未來會進化成閃光型,所以他就把星空圖案去掉胸甲拆成兩塊,然後設定成常駐紅燈

FROM K島
竟然係因為Zero作出發點諗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞